Trump uppmanar väljare att brevrösta

Presidentvalet i USA

publicerad 23 april 2024
- av Sofie Persson
"Brevröstning kommer att leda till det mest korrupta valet i USA:s historia", skrev Trump under valet 2020.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Donald Trump sporrar republikaner att använda alla metoder för att rösta, inklusive förtidsröstning och brevröstning, i ett inlägg på Truth Social. Detta trots att han i samband med det senaste presidentvalet varnade just för “korruptionen” kopplad till brevröstning och att det var detta som gav Biden presidentposten.

Den tidigare presidenten uppmanar sina väljare att utnyttja alla röstningsmöjligheter inför presidentvalet 2024. I ett inlägg på Truth Social skriver han med stora bokstäver att republikanerna måste göra upp “en plan, registrera sig och rösta“.

BREVRÖSTNING, FÖRTIDSRÖSTNING OCH RÖSTNING PÅ VALDAGEN ÄR ALLA BRA ALTERNATIV. REPUBLIKANERNA MÅSTE GÖRA UPP EN PLAN, REGISTRERA SIG OCH RÖSTA!“, skriver han på sin sociala medieplattform.

 

Trump har tidigare lagt mycket energi på att argumentera för att särskilt poströstning är lätt att missbruka och manipulera, och menade då även att metoden bidrog till det påstådda valfusk som levererade valvinsten 2020 till Joe Biden. Bland annat pekade han på att man använde sig av covid-19 för att kunna fuska via brevröstning, en röstningsmetod som blev väldigt vanlig under coronakrisen. Inför förra valet sa han att förtidsröstning var “okej”, men att brevröstning skulle “leda till det mest korrupta valet i USA:s historia“.

Förtidsröstning är okej. En person måste gå igenom en process för att få och använda dem. Brevröstning, å andra sidan, kommer att leda till det mest korrupta valet i USA:s historia. Dåliga saker händer med brevröstningar. Titta bara på specialvalet i Patterson, N.J. 19% av valsedlarna är bedrägeri!skrev han på dåvarande Twitter.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!