Postanställda vittnar om omfattande valfusk i USA

Presidentvalet i USA

publicerad 9 november 2020
- av Markus Andersson
Valsedlar i det amerikanska presidentvalet.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Richard Hopkins, anställd på Förenta Staternas postjänst i Pennsylvania, går nu ut i eget namn för att vittna om systematiskt valfusk där valsedlar som skickats in för sent har stämplats om och daterats bakåt för att påverka valresultatet. Hopkins är heller inte den enda inom den amerikanska postadministrationen som vittnar om det organiserade fusket.

– Jag bevittnade inte själv bakåtdateringen men jag var där när de pratade om det, förklarar Hopkins som arbetar för USPS i Pennsylvania.

Han berättar också för Project Veritas att han varit nervös för att träda fram och att han är orolig för att förlora jobbet när han avslöjar vad som egentligen har pågått på den amerikanska posttjänsten. Trots detta väljer han nu att gå ut i eget namn för att avslöja vad han anser vara uppenbart och grovt valfusk.

Efter att Hopkins anonymt pratat om valfusket på USPS för Project Veritas berättar han för de grävande journalisterna att interna utredare på USPS snabbt misstänkte att det var just han som pratat med Project Veritas och efter detta har intervjuat honom om vad han bevittnat och hört om valfusket.

– Jag följde min rutt och såg postmästaren ta en av våra arbetsledare åt sidan. Det var väldigt nära så jag hade möjlighet att höra och lyssna och jag hörde honom säga att de trasslade till det under gårdagen. Han sa till arbetsledaren att de hade stämplat en av valsedlarna till den fjärde istället för den tredje och att valsedlarna skulle dateras till den tredje november.

https://www.youtube.com/watch?v=J-D-2GOswwA

 

Det handlar alltså med andra ord om att man från postadministrationens håll medvetet bakåtdaterat för sent inskickade valsedlar så att rösterna räknas vid presidentvalet – trots att de skickats in för sent och därför heller inte får vara med och påverka valutgången.

En annan visselblåsare som är anställd på USPS bekräftar också samma processer i Pennsylvania där arbetsledarna samlat in alla poströster som kommit in och stämplat om dem för att bakdatera dem till den 3 november – sista dagen för poströster – och därmed göra dem giltiga.

– Vi måste separera ut valsedlarna och ge dem direkt till våra arbetsledare. De poststämplar dem sedan i sitt kontor och tar dem direkt till valurnorna, säger han.

James O’Keefe på Project Veritas kallar skandalen för en chock för varje amerikan som litar på postväsendet och berättar vidare hur dessa vittnesmål om fusk stämmer överens med andra berättelser man delgivits.

Enligt samma visselblåsare på posttjänsten ska många av de anställda vara upprörda över valfusket och ställt sig frågande till varför poströster fortfarande samlades in dagarna efter valet.

– De sa till oss att de skulle ha ett specifikt möte, ett säkerhetsmöte med cheferna. De sa till oss att vi skulle hämta poströsterna och ge dem direkt till arbetsledarna.

Även från postverket i Michigan inkommer rapporter om valfusk, där en insider berättar för Project Veritas hur cheferna på liknande sätt beordrat anställda att poströster ska läggas i särskilda lådor så att de kan stämplas och bakåtdateras.

– Vi blev tillsagda att samla in alla poströster vi hittade i brevlådor, postboxar och liknande och separera dem från standardposten så att de kan handstämplas om med gårdagens datum och sedan skickas via systemet för expresspost, berättar visselblåsaren dagen efter valet.

– Det hela är väldigt skumt. Så vitt jag vet ska vi inte räkna valsedlar som har stämplats efter den tredje november här i Michigan, förklarar han vidare.

Visselblåsaren berättar också hur vissa av hans kollegor på postverket blev mycket upprörda över att ogiltiga valsedlar ska stämplas, men att ingen vågar gå ut med sin ilska och oro eftersom man är rädda för att förlora jobbet. Han vädjar till sina kolleger runtom i landet att följa visselblåsarnas exempel.

– Jag uppmanar andra postarbetare att om de ser någonting konstigt så rapportera det. De kan inte ha någon integritet om de låter den här typen av saker fortgå, menar han vidare.

Felaktigt bakdaterade poströster är dock inte det enda sättet det har fuskats på. Project Veritas kan vidare avslöja hur valsedlar hittats slängda i soporna i Bucks county i Pennsylvania – trots att detta är ett grovt lagbrott.

– Våra journalister har påträffat trasiga valsedlar som skulle ha sparats men som istället har kastats ut med soporna.

O´Keefe förklarar att det handlar om valsedlar som någon har öppnat och tagit sönder för hand och att det är oklart varför de hamnat i soporna.

När man ringer upp Tom Freitag, ordförande för den lokala valnämnden, bekräftar han att valsedlarna inte skulle ha slängts och att valarbetaren som gjorde detta har agerat felaktigt – eventuellt på grund av ignorans och okunnighet.

– Vi får tusentals samtal från runt om i landet om valsedlar och valfusk, men den här skändligheten upptäcktes av våra egna journalister, konstaterar O´Keefe som vidare frågar sig var de andra journalisterna är någonstans och vad polisen gör åt saken.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!