”Vi lever i ett pyramidsamhälle”

Bo G Jonsson skriver om hur vi är präglade att sträva uppåt i samhällspyramiden för att göra karriär, medan vårt medvetande förblir outvecklat.

publicerad 16 december 2017

Pyramiderna är tusentals år gamla, men även vårt pyramidsamhälle är tusentals år gammalt. Pyramiderna i Egypten är fysiska stenkonstruktioner medan vårt samhälle är uppbyggt på en maktstruktur. En stabil grund är viktig oavsett om det gäller pyramider eller husbyggnader. Utan en stabil och solid grund vore en byggnation omöjlig.

I vårt samhälle är det vi så kallade vanliga människor (vi är ALLA endast vanliga människor) som utgör basen och den stabila grunden för vårt pyramidsamhälle. En byggnation eller ett samhälle utan en solid grund skulle falla ihop som ett korthus. Makten i vårt samhälle ökar ju längre upp i samhällspyramiden människor befinner sig. På den begränsade toppen i samhällets och världens maktpyramid är utrymmet starkt begränsat och det är endast ett begränsat antal människor som får plats. I maktpyramidens topp hittar vi de människor i världen som har det största kapitalet och därmed den största makten och de som drar i trådarna. Dessa maktmänniskor är dolda för oss.

Vi är präglade att sträva uppåt i samhällspyramiden för att göra karriär och att bli ”någon”. Denna programmering börjar redan i skolan där vi skall konkurrera med varandra istället för att samarbeta. Sedan fortsätter denna programmering i vårt vuxna liv. Vi kan inte bli mer än de människor vi är. Vårt människovärde har inget med vare sig pengar, karriär, titel eller yrke att göra. Allt vi gör i vår vardag är endast olika sysslor inom vilket område det än gäller. Pyramidsamhället förekommer inom alla områden i vårt samhälle såsom religion, politik, finanssektor, vetenskap, sjukvård, massmedia och i alla andra olika sammanhang.


Annonser:


Det finns ingen människa som kan vara för mer än någon annan eller stå över någon. Att den så kallade makteliten eller andra människor med makt har fått för sig detta tyder på fåfänga, bristande intelligens och medvetenhet. Vi måste införa ett paradigmskifte i vårt samhälle och skrota vårt föråldrade pyramidsamhälle och istället införa ett cirkelsamhälle som vilar på en holistisk och human helhetsgrund till skillnad mot dagens begränsade samhälle.

Vi har kommit långt när det gäller teknologi men när det gäller universell holistisk medvetenhet befinner vi och vårt samhälle fortfarande på stenåldern. Det är reptilhjärnan som styr. Vi som mänsklighet är fortfarande lika barbarisk som för tusentals år sedan med alla de djävulska vapen vi har uppfunnit för att döda varandra med. Ett citat av Einstein: ”Vilken intelligent dumskalle som helst kan gör saker större, mer komplexa och mer våldsamma. Det kräver en dos genialitet och en hel deI mod att göra det motsatta”.

Om vi människor har en intention att skapa ett modernt, nytt, holistiskt och intelligent samhälle värd namnet, måste vi införa ett paradigmskifte och bli mer medvetna, eftersom dagens samhälle uppenbarligen inte fungerar. Denna förändring måste börja i den enskilda människan och det är allas vårt ansvar vilka val vi skall göra i fortsättningen.

 

Bo G Jonsson
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.