Platt Pfizer-mem väcker löje

publicerad 13 juli 2022
- av Sofie Persson
Många gjorde snabbt narr av Pfizers memande.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I ett Twitter-inlägg försöker Pfizer göra sig lustiga med en katt-mem – som dock snarare väcker stort löje mot läkemedelsföretaget helt enkelt för att memen är så osedvanligt platt.

I ett inlägg på Twitter försöker läkemedelsjätten ge en pik till “de som inte tror på vetenskap”. I en mem med en katt som bär solglasögon skriver man: “Om du inte tror på vetenskap så ser jag dig inte ens” och sedan texten “framtiden ser ljusare ut med vetenskap“.

 

Memen har fått stor uppmärksamhet – inte för att den är rolig – utan för att den helt enkelt är extremt dålig. Ironiskt nog har just detta väckt mycket skratt, inte med, utan åt läkemedelsföretaget.

Flera användare passar på att göra sig lustiga och menar att Pfizers “vetenskap” handlar om pengar och inte om fakta, där många tar upp det faktum att läkemedelsföretaget begärt att få dölja data i 75 år.

Nothing says trust the science like asking for the data to be hidden for 75 years“, påpekar en användare – “Inget säger lita på vetenskapen som att be om att få dölja fakta i 75 år“.

 

Några användare förtydligar även till Pfizer att vetenskap faktiskt inte handlar om tro utan om fakta.

En användare tillägger också att han “tror på vetenskap, inte på skumma företag” som en hänvisning till läkemedelsjättens många suspekta förehavanden.

Kanske har Pfizer nu lärt sig något om memer och humor, och därtill möjligen även noterat att man inte verkar vara särskilt omtyckta av många människor just nu.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!