Musikvideon som förutspådde framtiden

publicerad 22 januari 2022
- av Sofie Persson

Vad som på 80-talet måhända framstod som kristen alarmism om “odjurets märke” har idag blivit en ganska exakt förutsägelse om den teknokratiska samhällsutvecklingen. Musikvideon Cathy don’t go to the supermarket har mot den bakgrunden blivit vida uppmärksammad för sitt kusligt träffande porträtt av samtiden.

Videon visar en skrämmande likhet med dagens kontrollsamhälle och vaccinpassen som nu på vissa håll offentligt erbjuds som inplanterade chipp i huden. Den gjordes 1985 av det kristna samfundet Familjen (The Family International), som tidigare kallades för Guds barn. Samfundet startades på 60-talet och är mest kända för att ha pysslat med ganska otrevliga saker som beskrivs bland annat i en artikel från The Daily Beast.

Musik var dock också något som samfundets medlemmar ägnade sig åt på fritiden och flera låtar med tillhörande musikvideor släpptes främst från 80-talet.

Det som är speciellt med musikvideon idag är hur väl den står sig i vårt nuvarande samhälle och vägen våra politiker leder oss till. En värld som redan existerar för så många människor i flera länder.

Registrera dig idag för ditt eget 666-impantat! Nu behöver du aldrig mer bära kreditkort eller kontanter, inleder en röst videon.

Det blir redan här tydligt att den här videon tar sin utgångspunkt utifrån en kristen tro eftersom man refererar till uppenbarelseboken och ”odjurets tal”. Fler referenser till uppenbarelseboken följer i videon, som exempelvis att man är ”märkt” med odjurets märke, som det står i boken: … “ta emot ett märke på högra handen eller pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket”. Det är inte klandervärt att tänka att man här ville få fram just detta när videon gjordes och förmodligen locka in fler till kristendomen samt möjligen till samfundet självt.

Det är som dock är intressant är hur videon överensstämmer i övrigt med vårt allt mer totalitära samhälle av idag. I musiken uppmanar man Cathy att inte gå till affären för att där är “en mycket egendomlig man vid kassorna och en laser-skanner där man lägger sin hand”. Det vill säga en man som står och kontrollerar att alla följer dessa regler där man inte får handla utan sitt implanterade chipp som ska sitta i handen eller pannan.

Mannen, som är anonymt klädd i solglasögon och trenchcoat, kan tolkas som symbol för världens regeringar eller vilka det än är som styr och bestämmer över resten av befolkningarna. Han har kontroll över affären och att alla har sina chipp.

 

 

Jag vet att det är rea, men det är bara deras sätt att locka in dig. Vad du inte vet är att de finns överallt.

Det är deras sätt att locka in dig. Ja, det stämmer minst sagt med hur det ser ut idag när människor blir nekade att gå på konserter och restauranger, kunna resa och faktiskt att gå till affärer i flera länder. Det är mycket enklare idag att vaccinera sig och sedan få sitt digitala vaccinpass (som man kan få implanterat i handen). Vill man inte vaccinera sig eller delge privata medicinska uppgifter för någon som inte är läkare blir det kort och gott mycket svårare att leva.

Oroa dig inte, ta bara min hand. Vi kan överleva även om vi måste leva på marken.

Videon har dock ett hoppfullt slut, som dock troligen syftar på att man kan bli räddad genom kristendomen. Det kan också tolkas som att tillsammans kan man överleva när Cathy blir räddad och springer iväg med en grupp människor.

“Tillsammans är man stark”. Det kanske är det viktigaste budskapet trots allt, att man inte är ensam. Det om något är ett viktigt budskap att komma ihåg i dessa mycket mörka tider.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!