MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Ung man ihjälskjuten i Helsingborg

Ökade otryggheten

publicerad 25 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
Polisens avspärrning kring mordplatsen.

Under natten mot torsdagen sköts en man i 20-årsåldern ihjäl i Helsingborg. En misstänkt gärningsman har också gripits för mordet och polisen tror att det handlar om ett gängmord.

Larmet kom strax efter klockan ett när flera ringde in och sade sig höra ”ett antal snabba skott som skjuts”, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Årets sjunde skjutning i Helsingborg inträffade vid 01-tiden inatt  och när polisen kommer till platsen hittar de en svårt skadad person. Den skottskadade mannen fördes till sjukhus med ambulans men avlider under natten till följd av av sina skador. Dödsskjutningen skedde i närheten av Filborna arena – ett av Helsingborgs större gym- och simhallskomplex.

Två vittnen till händelsen tas in för att höras och en av dem grips senare. Den gripne är en man i 20-årsåldern, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Det andra vittnet släpptes och är inte längre misstänkt.

Platsen är avspärrad och teknikerna arbetar fortfarande på platsen. Vi jobbar även med specialsökhundar och drönare, säger Olsson vidare.

Polisen har kopplat mordet till de gängkriminella miljöerna i Helsingborg.

Vi bedömer att det här är gängrelaterad brottslighet, förklarar Andreas Hulting.

Under året har flera våldsdåd i Helsingborg kunnat kopplas till gängbrottsligheten. Under en vecka i januari drabbades staden av så mycket som tre skjutningar och två sprängdåd.

De är brutala. Min uppfattning är att så länge de kan genomföra sina våldsbrott så struntar de i konsekvenserna, kommenterar Helsingborgs lokalpolisområdeschef Karim Ottosson i samband med våldsdåden.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend