Tv-tittande kan ge färre spermier

publicerad 11 februari 2013

Enligt en ny studie publicerad i tidskriften British Journal of Sports Medicine minskar spermieproduktionen vid för mycket stillasittande såsom tv-tittande.

Forskare undersökte tv-vanor och fysisk aktivitet bland 189 studenter i åldrarna 18 till 22 år vid University of Rochester i New York, vilka fick lämna ett spermaprov. Enligt tidningen kom studien fram till att de män som ägnade mer än 20 timmar i veckan till att titta på tv, hade närmare hälften så låg halt av spermier i sädesvätskan jämfört med de i samma ålder som tittade mycket lite på tv.

En femtedel av studenterna som sade sig ägna mycket tid åt fysisk aktivitet i mer än 15 timmar varje vecka hade i genomsnitt 73 procent högre halt av spermier, än den femtedel som ägnade sig minst åt fysiska aktiviteter.

 

Läs hela artikeln i British Journal of Sports Medicine här.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.