Miljö

Kina uppdaterar luftföroreningslarm

Peking kommer att höja trösklarna för utfärdandet av den högsta luftföroreningsvarningen ”red alert”, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Xinhua.

I fortsättningen kommer varningar av den högsta graden bara utfärdas när den dagliga genomsnittliga luftkvaliteten överstiger 500 på AQI-index fören dag, 300 för två dagar i rad eller 200 för fyra dagar, enligt Pekings miljöskyddsbyrå.

Tidigare har en röd varning utfärdas när AQI överstiger 200 under minst tre dagar, en nivå som flera bedömare anser ”mycket ohälsosam”.

De nya kriterierna som träder i kraft är utformade för att standardisera varningar för föroreningar över Peking, den närliggande hamnstaden Tianjin och fyra städer i det omgivande Hebei-provinsen, rapporter Xinhua.

Peking, som är en av Kinas mest förorenade städer, meddelade i januari att det skulle stänga 2 500 små starkt miljöförstörande företag under 2016. Man planerar också att utveckla ett nätverk av ventilationskorridorer i ett försök att skingra den värsta smoggen, enligt Xinhua.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Liknande artiklar

Västs vägval gällande Kina: Att välja en “ic... I en tidigare artikel beskrevs de valmöjligheter, som nu främst är tänkbara avseende västmakternas politik gentemot Kina...
Ska Kinas allt starkare ställning i världen accept... Kina är en hård politisk diktatur styrd av ett kommunistparti med en minst sagt otraditionell kommunistisk doktrin. Om v...
Nästan hälften av USA:s militär tror på krig mot R... Enligt en undersökning tror 46 procent av USA:s militära personal att USA under 2019 kommer dras in i ett större krig me...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Kina
  • Peking
  • smog