Klaus Schwab: “Vi har penetrerat världens regeringar”

Globalismens framfart

publicerad 28 december 2023
- av Markus Andersson
Justin Trudeau, Klaus Schwab och Emmanuel Macron.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I ett uttalande från 2017 hörs den ökände ultraglobalisten och teknokraten Klaus Schwab skryta med hur många av hans adepter i World Economic Forum som “penetrerat” regeringarna i en rad olika länder.

Bland dessa nämner Schwab bland andra Kanadas premiärminister Justin Trudeau, Tysklands tidigare förbundskansler Angela Merkel – och även Rysslands president Vladimir Putin.

2017 bjöds Schwab in för att tala vid John F. Kennedy School of Government vid Harvard University och passade då på att skryta om det politiska inflytande hans maktnätverk tillskansat sig genom sina adepter världen över.


Artikeln är en återpublicering från en artikel som publicerades i Nya Dagbladet den 22 februari.


– Jag måste säga att när jag nämner våra namn som fru Merkel och till och med Vladimir Putin, och så vidare. Alla har varit Young Global Leaders på World Economic Forum. Men det vi är väldigt stolta över just nu är den unga generationen som premiärminister Trudeau, Argentinas president och så vidare, att vi penetrerar regeringarna, berättar han.

– Igår var jag på en reception för premiärminister Trudeau och jag borde veta att hälften av hans kabinett eller till och med mer än hälften av hans kabinett är från World Economic Forums Young Global Leaders.

Schwab bekräftar också att hans protegéer inte bara dominerar regeringen i Kanada utan även i länder som Frankrike och Argentina och han bekräftar även att Frankrikes president Emmanuel Macron har en bakgrund i Schwabs ökända maktorganisation.

 

 

WEF-grundaren menar vidare att Kennedy School of Government spelat en nyckelroll för World Economic Forums existens och att skolan, som fostrat 17 stats- eller regeringschefer och otaliga ministrar, spelat en mycket viktig roll för hans möjligheter att skola och rekrytera personer som sedan fått stort inflytande.

– Jag tror att Kennedyskolan är en nödvändig pelare i uppbyggnaden av World Economic Forum, och även om jag går tillbaka så frågar många människor mig, varför existerar World Economic Forum? Det beror på Kennedyskolan, säger han och förklarar att planen att integrera unga världsledare med World Economic Forum har pågått i många år.

Mångmiljardärer och regeringschefer

Organisationen Young Global Leaders (YGL) grundades formellt 2004 av World Economic Forums grundare och ordförande Klaus Schwab. Officiellt är syftet att hjälpa världen att möta globala och allt mer komplexa problem.

Hans (Klaus Schwab) vision var att skapa en proaktiv flerpartsgemenskap bestående av världens nästa generations ledare för att informera och påverka beslutsfattandet och mobilisera fram förändring”, skriver organisationen på hemsidan och hävdar vidare att man vill skapa ”ett mer positivt, fredligt och välmående samhälle.”

I Young Global Leaders styrelse sitter, förutom Klaus Schwab själv, såväl företagsledare som inflytelserika makthavare. Dottern Nicole Schwab är medordförande och har sällskap av bland andra den nederländske prinsen och ”klimatsändebudet” Jaime de Bourbon de Parme och Bodour Al Qasimi, dotter till sultan bin Muhammad Al-Qasimi från Förenade Arabemiraten och hustru till sultanen bin Ahmed Al Qasimi från samma härskarfamilj.

I styrelsen noteras också Eric Jing, styrelseordförande för det kinesiska mångmiljardföretaget Ant Group, och indiern Tejpreet Singh Chopra som grundat ett av Indiens största energibolag. Andra namn är Islands rikaste person Thor Björgolfsson från Novator Partners LLP, den chilenska opinionsbildaren Paula Escobar Chavarría, Michelle Zatlyn från internetsäkerhetsföretaget Cloudfare och nigerianskan Ndidi O. Nwuneli från Sahel Consulting Agriculture & Nutrition.

Bland andra profiler som är eller har varit medlemmar i Young Global Leaders återfinns också Finlands statsminister Sanna Marin, Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern, Österrikes tidigare förbundskansler Sebastian Kurz, Frankrikes president Emmanuel Macron och Facebook-grundaren Mark Zuckerberg.

 

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg. Foto: The Crunchies/CC BY-ND 2.0

 

Svensk finansfamilj inblandad

Även om Young Global Leaders lanserades först 2004 har dess föregångare The Global Leaders for Tomorrow funnits ända sedan 1992, där ett stort antal makthavare och blivande världsledare organiserat sig med egna toppmöten utan insyn från allmänhet eller massmedia.

Bland dessa tidigare medlemmar återfinns personer som José Manuel Barroso (sedermera Portugals premiärminister och EU-kommissionens ordförande), Spaniens blivande president José María Aznar och Nicholas Sarkozy som senare kom att bli president i Frankrike. Tysklands förbundskansler Angela Merkel och de brittiska premiärministrarna Gordon Brown och Tony Blair var också medlemmar i maktnätverket innan de nådde sina politiska toppositioner.

Det är inte bara politiker som figurerat i nätverket utan även andra former av makthavare – exempelvis Microsoft-grundaren Bill Gates, Larry Page, medgrundare till Google, och Amazon-grundaren Jeff Bezos som är en av de absolut rikaste människorna i världen.

Flera framträdande svenska namn kan också noteras, till exempel den skandalomsusade tidigare S-ledaren Mona Sahlin, Astra Zeneca-styrelseordföranden Leif Johansson och bröderna Jacob och Marcus Wallenberg – medlemmar i den mäktiga svenska finansfamiljen som via sina många företag uppskattats ha kontroll av omkring en tredjedel av Sveriges bruttonationalprodukt.

 

Jacob Wallenberg. Foto: WEF/CC BY-NC-SA 2.0

 

Vill “förändra världen”

De unga ledare som rekryterats av Schwab och Young Global Leaders återkommer ofta som ansikten utåt eller som frontfigurer för ultraglobalistens övriga projekt för att skänka dessa legitimitet – exempelvis just World Economic Forum där exempelvis den populäre skådespelaren Leonardo DiCaprio listas som en av organisationens medarbetare.

Ett annat exempel är hur WEF väljer att publicera Mark Zuckerbergs tankar om att med teknologins hjälp ”bygga ett globalt samhälle” – åsikter som förmodas ligga nära Schwabs egna.

Programmet är fortfarande i allra högsta grad aktivt. Bara under 2021 välkomnades ytterligare 112 unga ledare, där dessa ska ”odla sitt kollektiva och individuella ledarskap” och lära sig att ”använda sina talanger och sitt inflytande som en positiv kraft” i samhället. Planen, som man uttrycker det, är att de unga ledare som tränas och utbildas via YGL ska vara viktiga aktörer när det kommer till att skapa ”global förändring”.

Klaus Schwab har särskilt under coronaeran blivit känd för sina totalitära samhällsvisioner präglade av globalism, massövervakning och transhumanism. WEF-ledaren har bland annat deklarerat att ”människa och maskin” kommer att ”smälta samman” och visionerat om att människor ska ha inopererade mikrochipp som ett led i denna utveckling.

Tilläggas kan att det inte finns några tillgängliga dokument som styrker att just Vladimir Putin någonsin ska ha deltagit i YGL-programmen. Putin har dock närvarat vid flera WEF-evenemang och har bekräftat att han träffade Schwab första gången 1992.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!