MORGONDAGENS DAGSTIDNING – tisdag 27 februari 2024

tisdag 27 februari 2024

Kärnkraftsfritt Bottenviken hos Skog

publicerad 31 januari 2018
Miljöminister Karolina Skog (MP)

Lena Lagerstam och sex norrlänningar från Kärnkraftsfritt Bottenviken mötte miljöminister Karolina Skog (MP) den 15 januari.

Med sig hade de kravet om ett Bottenviken fritt från kärnkraft och frågan vad regeringen gör för att rädda Bottenvikens känsliga miljö.

– Det var ett bra möte, säger Lena Lagerstam. Vi fick komma till tals och gav nog miljöministern flera bra argument. Vi hade med oss tolv frågor och fi ck löfte om att få skriftliga svar på samtliga.

Från nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken är förhoppningen att Karolina Skog och regeringen ska uttrycka sin oro över att grannen Finland bygger ny kärnkraft intill Bottenviken. 17 kommuner i Norrland motsätter sig ett kärnkraftbygge i finska Pyhäjoki.

Våra makthavare måste ju förstå vansinnet i att nu, mitt under solpanelernas tidevarv, bygga dyr och livsfarlig kärnkraft. Framförallt när bygget planeras vid ett så känsligt innanhav som Bottenviken. Det är ju ansvarslöst att starta med exploateringen av Hanhikivi utan att ha bygglov för reaktorn och utan att ha en susning om hur problemet med det radioaktiva avfallet ska lösas”. Så skrev Lena Lagerstam i ett pressmeddelande inför mötet på Miljödepartementet.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend