Miljö

Kärnkraftsfritt Bottenviken hos Skog

Miljöminister Karolina Skog (MP)

Lena Lagerstam och sex norrlänningar från Kärnkraftsfritt Bottenviken mötte miljöminister Karolina Skog (MP) den 15 januari.

Med sig hade de kravet om ett Bottenviken fritt från kärnkraft och frågan vad regeringen gör för att rädda Bottenvikens känsliga miljö.

– Det var ett bra möte, säger Lena Lagerstam. Vi fick komma till tals och gav nog miljöministern flera bra argument. Vi hade med oss tolv frågor och fi ck löfte om att få skriftliga svar på samtliga.

Från nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken är förhoppningen att Karolina Skog och regeringen ska uttrycka sin oro över att grannen Finland bygger ny kärnkraft intill Bottenviken. 17 kommuner i Norrland motsätter sig ett kärnkraftbygge i finska Pyhäjoki.

Våra makthavare måste ju förstå vansinnet i att nu, mitt under solpanelernas tidevarv, bygga dyr och livsfarlig kärnkraft. Framförallt när bygget planeras vid ett så känsligt innanhav som Bottenviken. Det är ju ansvarslöst att starta med exploateringen av Hanhikivi utan att ha bygglov för reaktorn och utan att ha en susning om hur problemet med det radioaktiva avfallet ska lösas”. Så skrev Lena Lagerstam i ett pressmeddelande inför mötet på Miljödepartementet.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Liknande artiklar

Miljömål om värdefull skog klaras ej Regeringens miljömål om skydd av värdefull skog kommer inte att klaras till 2020, uppger Naturvårdsverket. Nu ska rik...
Skog (MP) kritisk till SD-utspel om SMHI Sverigedemokraterna (SD) vill i sin budgetmotion skära ner anslagen till SMHI med elva miljoner kronor. Trots att myndig...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Karolina Skog