Amerikanska utsläpp minskar

publicerad 22 juli 2015

Amerikanska kraftverk ger ifrån sig allt mindre utsläpp, enligt en ny rapport där de 100 största kraftverken har undersökts.

Rapporten visar en nedåtgående trend för kväveoxid, svaveldioxid, kvicksilver och koldioxid. Utsläppen av koldioxid har minskat med 13 procent mellan 2008 och 2012. Det visar på både bättre energieffektivitet och en minskad användning av kolbaserade bränslen, skriver Natural Resources Defense Council.

Utsläppen varierar dock starkt mellan delstater. Högst är de i Ken­tucky, Wyoming, West Virginia, Indiana, och North Dakota, medan de är lägst i Idaho, Vermont, Washington, Oregon, samt Maine.

Det är ett litet antal företag som ansvarar för de största utsläppen. American Electric Power, Duke Energy, Southern Company, NRG, och Tennessee Valley Authority genererar tillsammans 25 procent av industrins koldioxidutsläpp, även om några av dem har arbetat för att minska utsläppen under senare år.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.