Så kommer den nya prinsen heta

Publicerad 4 september 2017
  Prins Carl-Philip, prinsessan Sofia och prins Alexander

  Prins Carl-Philip och prinsessan Sofias nyfödde son kommer att få namnet Gabriel och bli hertig över Dalarna, meddelade kung Carl XVI Gustaf vid en konselj på slottet.

  På torsdagsförmiddagen nedkom prinsessan Sofia med kungahusets senaste medlem. Under måndagen meddelade kung Carl XVI Gustaf vid en konselj på slottet att den nya prinsen får namnet Gabriel Carl Walther, hertig av Dalarna.

  Med vid konseljen medverkade också kronprinsessan Victoria och flera ministrar, däribland statsminister Stefan Löfven, försvarsminister Peter Hultqvist och finansmarknadsminister Per Bolund.

  Prins Gabriel är prins Carl-Philip och prinsessans Sofia andra barn. Den 19 april 2016 föddes prins Alexander.

  Samtidigt som kungen höll konseljen på slottet för att offentliggöra namnet på prins Gabriel meddelade det brittiska kungahuset att prins William och hertiginnan Kate väntar sitt tredje barn.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!