Foto: persgarden.se

Strödadlar – bra alternativ till strösocker

Publicerad 13 december 2014, uppdaterad kl. 11:51

I kampen mot det skadliga vita sockrets utbredda konsumtion kommer fler alternativ. Ett av dem är finhackade dadlar som är ett naturligt och nyttigt sötningsalternativ och passar att enkelt strö på t.ex. fil, yoghurt och glass.

Torkad frukt är i alla avseenden ett förträffligt alternativ till godis, choklad eller andra sötsaker. Utöver den naturligt söta smaken bidrar den torkade frukten med värdefulla vitaminer och mineraler och ofta även en lång rad mikroskopiska växtämnen som stärker immunförsvaret och hjälper kroppen att hålla vinterns förkylningar borta.

Annons:


Ett nytt exempel är Persgårdens Ekologiska strödadlar. Mellan 25-30 ton dadlar importeras totalt varje år. De som används i Pergårdens strödadlar är ekologiska och kommer ifrån ekologiska odlingar i Pakistan.

Även om kilopriset är förhållandevis dyrt så går inte åt några mängder eftersom de är så söta i smaken att det inte behövs så mycket.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Rahaal

    Efter att ha grävt i olika livsmedelsdatabaser så kan jag konstatera att dadlar inte är särskilt rika på vare sig vitaminer eller mineraler.

    Den enda mineral som dadlar är rikare på än andra frukter (tag hänsyn till att dadeln är torkad och torkad frukt är rikare på näring än motsvarande färsk frukt) är Magnesium. Vill man ha i sig mycket magnesium och andra mineraler på naturlig väg så gör man bättre i att äta frön och nötter, eller inälvsmat.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend