Kommentar: Nato är definitivt en del av proxykriget

Kriget i Ukraina

När den bedragna befolkningen väl får upp ögonen är det nog alldeles för sent och under tiden fortsätter slakten av ukrainare medan gräddan av våra makthavare hetsar på från sina skrivbord.

publicerad 22 mars 2024
- av Jenny Piper
Volodymyr Zelenskyj och Nato-bossen Jens Stoltenberg.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

Såväl Nato som västvärldens ledare har länge hävdat att de inte deltar i Ukrainakriget, trots att de i allra högsta grad är en aktiv part som med både militärt stöd och finansiella medel ser till att hålla igång proxykriget.

När ordföranden för Natos militärkommitté, amiral Rob Bauer – som tillsammans med en militär delegation från Nato för närvarande befinner sig Ukraina – i ett tal framhöll att Ukraina och Nato närmar sig varandra varje dag samt att den svenska flaggan inte blir den enda blågula flaggan vid Natos högkvarter, råder det inga tvivel om att man vill provocera fram ett tredje världskrig eftersom Ryssland hela tiden sagt att en av huvudanledningarna till Rysslands militära operation i Ukraina är att Nato hela tiden fortsätter utöka sina gränser mot Ryssland trots att Moskva varnat för detta i årtionden utan att få gehör.

Ett av Rysslands krav för att avsluta kriget är dessutom att Ukraina förblir neutralt och aldrig går med i Nato. Att man öppet skyltar med att man driver på processen för ett Natomedlemskap, visar att Washington inte har för avsikt att inleda fredsförhandlingar trots Rysslands överläge.

En annan intressant fråga är hur det utblottade landet ska kunna betala medlemsavgiften för sitt potentiella medlemskap, som rika länder redan har problem med samtidigt som de tydligen ska hosta upp medlemsavgiften för ett EU-medlemskap om makteliten i Bryssel får sin vilja igenom att öppna en gräddfil åt den korrupta regimen i Kiev. Men det blir väl som med allt annat vi skattebetalare i Europa som ska bekosta det, precis som vi gör med krigsmateriel och återuppbyggnaden efter krigets slut som vi redan åtagit oss genom våra beslutsfattares försorg.

När den bedragna befolkningen väl får upp ögonen är det nog alldeles för sent och under tiden fortsätter slakten av ukrainare medan gräddan av våra makthavare hetsar på från sina skrivbord.

#vibetalar

#warmonger

 

Jenny Piper

Alla Jenny Pipers artiklar finns på jennypiper.blog.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!