Biden: Amerikanska vapen ska göra världen “säkrare”

Kriget i Ukraina

publicerad 24 april 2024
- av Redaktionen
Amerikanska soldater med pansarvärnsroboten FGM-148 Javelin.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Efter att Biden-administrationen till slut fått igenom ett nytt militärt stödpaket värderat till cirka 60 miljarder dollar, låter presidenten själv meddela att nya vapen kommer att skickas till Ukraina redan denna vecka.

En partiöverskridande majoritet i senaten gick samman med representanthuset för att svara på historiens uppmaning vid denna kritiska vändpunkt. Kongressen har antagit min lagstiftning för att stärka vår nationella säkerhet och sända ett budskap till världen om kraften i det amerikanska ledarskapet: vi står resolut upp för demokrati och frihet, och mot tyranni och förtryck”, hävdar Biden i ett pressmeddelande.

Redan under onsdagen lovar presidenten att underteckna stödpaketet ”så att vi kan börja skicka vapen och utrustning till Ukraina denna vecka”.

Behovet är akut: för Ukraina, som utsätts för obevekliga bombningar från Ryssland; för Israel, som just utsatts för aldrig tidigare skådade attacker från Iran; för flyktingar och de som drabbats av konflikter och naturkatastrofer runtom i världen, inklusive i Gaza, Sudan och Haiti; och för våra partner som söker säkerhet och stabilitet i indo-pacifiska-regionen”, påstår Biden vidare.

Denna viktiga åtgärd kommer att göra vårt land och vår värld säkrare, eftersom vi stöder våra vänner som försvarar sig mot terrorister som Hamas och tyranner som Putin”, avslutar han.

Sedan kriget i Ukraina inleddes har västerländska ledare levererat stödpaket till ett uppskattat värde av minst 380 miljarder dollar och USA har varit den i särklass största finansiären.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!