Coronarepressionen

EU driver på för medicinsk apartheid

publicerad 19 mars 2021
EU-kommissionens ordförande, Bilderbergbesökaren och globalisten Ursula von der Leyen.

EU-kommissionen fortsätter att försöka pressa unionens länder att införa ett medicinskt pass som ska reservera rörelsefriheten inom EU endast för dem som låter sig injiceras med covidvaccin. Kommissionens ordförande, globalisten Ursula von der Leyen, beskriver nu själv ambitionen med det apartheid-liknande systemet som “att återställa rörelsefriheten på ett ansvarsfullt sätt”.

– Vi siktar på att hjälpa våra medlemsstater att återställa rörelsefriheten på ett säkert, ansvarsfullt och pålitligt sätt, säger von der Leyen i ett utspel.

Intyget som planeras ska vara helt digitalt och innehålla en QR-kod som verifierar att uppgifterna är äkta. Det ska innehålla uppgifter om när och var personen injicerats med vaccin samt vilket vaccin som använts. Passet ska också innehålla uppgifter om negativa PCR-test eller uppgifter om antikroppar som visar att en person smittats av viruset och sedan tillfrisknat.

Enligt EU-kommissionen
ska samtliga EU-länder godkänna det totalitära systemet och man menar bland annat att vaccinationspasset är tänkt att ”ersätta” nuvarande regelverk där resenärer i många fall sätts i karantän vid sin ankomst. Noterbart är att EU än så länge dock inte har mandat eller befogenheter att stifta lagar inom hälsoområdet utan enbart ge ”rekommendationer”. Trots detta vill man nu väcka krav på en tvingande lagstiftning inom EU-området, rapporterar statskanalen SR.
Det är framförallt europeiska turistländer som Grekland, Italien och Österrike som lobbat hårdast för att få till medicinska pass samtidigt som viktiga EU-länder som Frankrike och Tyskland varit betydligt mer skeptiska. Bland annat har man konstaterat att de nya passen riskerar att leda till diskriminering om det blir så att bara de som låtit sig injiceras med de hastigt framtagna covidvaccinen tillåts resa och besöka andra länder.

För att ett vaccinationspass överhuvudtaget ska kunna lanseras menar EU-topparna att fler EU-medborgare också måste injiceras med covidvacciner och ska därför lägga ännu mer resurser för att få leveranser till unionen. Redan i januari hade man beställt 600 miljoner doser av läkemedelsjätten Pfizers kontroversiella mRNA-vaccin. Det är oklart vad man hittills gått med på att betala för detta, men enligt läckta uppgifter bör prislappen ligga på drygt 70 miljarder euro eller 700 miljarder kronor.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!