Inrikes

Sprängdåd mot villa i Helsingborg

Bild över centrala Helsingborg.

Ett sprängdåd utfördes mot en villa strax utanför Helsingborg natten mot söndagen. Fasaden på villan och flera fönster skadades vid explosionen. Inga personer skadades vid sprängdådet, som utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen i Skåne fick vid 02:40-tiden natten till söndagen larm om en explosion vid en villa i Ramlösagården strax utanför Helsingborg. Flera polispatruller skickades till platsen. På plats kunde man konstatera att en sprängladdning hade exploderat på en altan vid en villa i området.
Villans fasad och flera fönster hade skadats vid explosionen. Inga personer kom dock till skada fysiskt vid sprängdådet. Sprängdådet utreds av polisen som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen spärrade av ett område i anslutning till villan och brottsplatsen i väntan på undersökning av kriminaltekniker och nationella bombskyddet.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!