Sprängdåd mot villa i Helsingborg

publicerad 18 augusti 2019
Bild över centrala Helsingborg.

Ett sprängdåd utfördes mot en villa strax utanför Helsingborg natten mot söndagen. Fasaden på villan och flera fönster skadades vid explosionen. Inga personer skadades vid sprängdådet, som utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen i Skåne fick vid 02:40-tiden natten till söndagen larm om en explosion vid en villa i Ramlösagården strax utanför Helsingborg. Flera polispatruller skickades till platsen. På plats kunde man konstatera att en sprängladdning hade exploderat på en altan vid en villa i området.

Villans fasad och flera fönster hade skadats vid explosionen. Inga personer kom dock till skada fysiskt vid sprängdådet. Sprängdådet utreds av polisen som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen spärrade av ett område i anslutning till villan och brottsplatsen i väntan på undersökning av kriminaltekniker och nationella bombskyddet.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.