Nya Dagbladet konfronterade Google, Microsoft, Expressen och DN

publicerad 23 mars 2018
Konversationen med Bonnier-chefen Christer Ohlsson fångades med dold kamera

Under dagen genomförde Nya Dagbladet besök hos huvudkontoren för både Google, Microsoft, Expressen och DN i syfte att ställa ansvariga till svars för den kraftigt ökade censuren på Google och YouTube och nedstängningen av den medborgarjournalistiska kanalen Granskning Sverige.

Nya Dagbladets reportrar sökte ansvariga chefer på huvudkontoren och redaktionerna i Stockholm under dagen. Bland de ansvariga söktes Google-chefen Anna Wikland, Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Besöken genomfördes tillsammans med nättidningen Newsvoice som också filmade och dokumenterade de ljusskygga media- och IT-företagen.
Både Expressen och tidningen Medievärlden har skrivit om besöken under dagen där artiklarna innehåller flera felaktigheter. Ett omfattande videomaterial kommer publiceras de närmaste dagarna.

 

Redaktionen


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!