Coronarepressionen

Moderaterna vill ha medicinsk apartheid i Sverige

publicerad 23 augusti 2021

Trots fortsatta rapporter om pandemiöverdrifter och nya vaccinskador vill Moderaterna nu inte bara ge sitt godkännande till att förlänga pandemilagen med ytterligare två månader. Man vill även arbeta för att barn så unga som 12 år ska injiceras med covidvaccin och att grundläggande friheter i Sverige ska villkoras med EU:s digitala vaccinpass.

Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson och Camilla Waltersson Grönvall motiverar sina förslag i en debattartikel i Bonniertidningen DN med att försöka motivera fler att covidvaccinera sig och att man vill att de som tagit sina sprutor ska ”kunna återgå till ett normalt liv och ett mer öppet samhälle”.

Man hänvisar till de andra länder som villkorat stora delar av samhällslivet så som restauranger, nattklubbar och arrangemang som teater, fotbollsmatcher och konserter med EU:s digitala covidpass. Den socialdemokratiska regeringen har sedan tidigare aviserat intentioner om att implementera ett liknande system även på den svenska befolkningen.
Camilla Waltersson Grönvall pekar framförallt på att en implementation av ett medicinskt apartheid-system behövs på grund av att hon upplever en minskad…


 


Liknande artiklar: