Göteborgare dömda för terrorbrott

publicerad 12 maj 2017

Två män från Göteborg har dömts till 15 års fängelse av en domstol i Grekland för att ha försökt ansluta sig till Islamiska staten.

I januari 2016 greps männen, i 30- respektive 20-årsåldern, i Alexandroupolis i Grekland. Grekisk polis misstänkte att männen skulle ta sig vidare till Syrien för att ansluta till terrorgruppen Islamiska staten, IS.

Nu har domen fallit mot de två männen. De döms till maxstraffet 15 års fängelse för medlemskap i en terrororganisation och för innehav av krigsmaterial, rapporterar P4 Göteborg.

En av männen är svensk medborgare medan den andre mannen har uppehållstillstånd i Sverige. Båda har varit boende i Göteborg under flera års tid.

Männens advokat säger till P4 Göteborg att anklagelserna som riktats mot dem är falska och att man kommer att överklaga domen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.