Staffanstorps omtalade reklamfilm fortsätter att få de konventionella medierna att rasa. I en serie artiklar går Bonniers skvallertidning Expressen till fortsatt attack mot filmen och ger sig bland annat på filmens skådespelare och producent där man hänger ut dem med namn och identitet i två artiklar.
I reklamfilmen målas Staffanstorp upp som tryggt, säkert och lugnt och utan stökiga ungdomsgäng, som en slags motpol till grannkommunen Malmö. Detta har fått journalister och politiska motståndare att se rött och rikta massiv kritik mot filmen, vilket Nya Dagbladet tidigare rapporterat om.
Skvallertidningen Expressen har bland annat ägnat ett halvdussin artiklar åt den skånska kommunens reklamfilm, och Bonnierkollegan Dagens Nyheter har sett ett nyhetsvärde i att intervjua företrädare för lågprisbutiken Clas Ohlson angående att deras flyttlådor syns i klippet, enligt Samnytt.
– Det finns kunder som har frågat om vi har sponsrat filmen, vilket vi förstås inte har, säger företagets kommunikationschef Niklas Carlsson till Dagens Nyheter.
Efter den massmediala uppmärksamheten ska Clas Ohlson ha begärt att Staffanstorp klipper om filmen så att företagets flyttkartonger inte längre syns i densamma.
Expressen har dock inte nöjt sig där, utan ägnar därtill inte mindre än två artiklar åt att hänga ut de skådespelare som medverkat i reklamfilmen och personen som producerat den med namn och identitet. Skådespelarna blir kontaktade om varför de valt att medverka i filmen och i en separat artikel görs det stor sak av att producenten är moderat politiker bosatt i Malmö och ledamot i det kommunala Boplats Syd.
När Expressen försöker pressa Moderaterna angående om det är okej att som Malmömoderat producera en reklamfilm som framställer Malmö i negativ dager så förklarar gruppledaren Håkan Feldt att han inte ser någon konflikt.
– (Producenten) driver ett produktionsbolag och har i den rollen utfört ett uppdrag åt en kund, som i detta fallet är en kommun. Niclas yrke har ingen som helst koppling till hans uppdrag för Moderaterna i Malmö.
I ytterligare en artikel i samma tidning får Staffanstorp kritik för att man bytt ut en riktig kioskägare mot en skådespelare, och man försöker göra en poäng av att skådespelaren är svensk medan kiosken i verkligheten drivs av en invandrare.