24 journalister får lämna Mitt i

publicerad 1 september 2020
- av Per Nordin
24 journalister får lämna Mitt i.

Det går allt sämre för många av de gamla etablissemangsmedierna när både läsare och annonsörer överger tidningarna. Senast att drabbas är Mitt i som nu tvingas varsla 24 journalister.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om att Stockholms gratistidningar slås ihop och tvingas till nedskärningar efter ständigt minskade annonsintäkter, något som alltså resulterar i att två dussin journalister får gå.

De sparkade journalisterna på Mitt i har inte erbjudits några avgångsvederlag och flera anställda har tackat nej till de erbjudanden om anställning i den nya organisationen som de fått. Enligt källor inifrån tidningen ska det ha varit en tuff sommar av ovisshet för de anställda.

Enligt Ida Leveby Andersson och Pia Bispo i klubbstyrelsen kommer nedskärningarna att påverka lokaljournalistiken i Stockholm mycket och de påstår till och med att det kommer att bli ett ”demokratiproblem”.

Leveby Andersson och Bispo bävar även över det nya bolagets återgång till att fokusera på papperstidningar, istället för digitalisering. De frågar sig om bolaget överhuvudtaget kommer att klara sig i en alltmer digitaliserad värld.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!