Inrikes

24 journalister får lämna Mitt i

24 journalister får lämna Mitt i.

Det går allt sämre för många av de gamla etablissemangsmedierna när både läsare och annonsörer överger tidningarna. Senast att drabbas är Mitt i som nu tvingas varsla 24 journalister.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om att Stockholms gratistidningar slås ihop och tvingas till nedskärningar efter ständigt minskade annonsintäkter, något som alltså resulterar i att två dussin journalister får gå.
De sparkade journalisterna på Mitt i har inte erbjudits några avgångsvederlag och flera anställda har tackat nej till de erbjudanden om anställning i den nya organisationen som de fått. Enligt källor inifrån tidningen ska det ha varit en tuff sommar av ovisshet för de anställda.

Enligt Ida Leveby Andersson och Pia Bispo i klubbstyrelsen kommer nedskärningarna att påverka lokaljournalistiken i Stockholm mycket och de påstår till och med att det kommer att bli ett ”demokratiproblem”.

Leveby Andersson och Bispo bävar även över det nya bolagets återgång till att fokusera på papperstidningar, istället för digitalisering. De frågar sig om bolaget överhuvudtaget kommer att klara sig i en alltmer digitaliserad värld.

 

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!