Inrikes

Stockholms gratistidningar slås ihop och skär ner

Stockholms två största gratistidningar Mitt i och Direktpress slås ihop. I samband med sammanslagningen skär verksamheterna ned med totalt 50 tjänster.

I mitten av juni stod det klart att de båda gratistidningarna Direktpress och Mitt i ska slås ihop, eftersom Direktpress ägare Ge-Te Media köpt Mitt i. Vad det nya namnet ska bli är ännu inte känt.
I samband med sammanslagningen kapas 50 tjänster – 25 från Direktpress och 25 från Mitt i. Bland annat innebär det att Mitt i tappar halva journaliststyrkan, berättar Johanna Kämpte som är förtroendevald förhandlare för SJF.

Det nya bolaget kan komma att ge ut 35 olika titlar i Stockholmsområdet. Samtidigt som köpet genomförs går börsnoterade Byggmästaren in med 25 miljoner kronor och blir ägare till 45 procent i Ge-Te Media, rapporterar SvD.

 

Källa: SVT

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!