Stockholms gratistidningar slås ihop och skär ner

publicerad 17 juli 2020

Stockholms två största gratistidningar Mitt i och Direktpress slås ihop. I samband med sammanslagningen skär verksamheterna ned med totalt 50 tjänster.

I mitten av juni stod det klart att de båda gratistidningarna Direktpress och Mitt i ska slås ihop, eftersom Direktpress ägare Ge-Te Media köpt Mitt i. Vad det nya namnet ska bli är ännu inte känt.

I samband med sammanslagningen kapas 50 tjänster – 25 från Direktpress och 25 från Mitt i. Bland annat innebär det att Mitt i tappar halva journaliststyrkan, berättar Johanna Kämpte som är förtroendevald förhandlare för SJF.

Det nya bolaget kan komma att ge ut 35 olika titlar i Stockholmsområdet. Samtidigt som köpet genomförs går börsnoterade Byggmästaren in med 25 miljoner kronor och blir ägare till 45 procent i Ge-Te Media, rapporterar SvD.

 

Källa: SVT
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.