Byt hjulet och få elcykel

publicerad 11 september 2014

En elcykel är dyr, men snart kan man komma billigare undan. Det räcker att byta cykelns framhjul mot ett paket med ehjul med inbyggd elmotor, batteripaket och styrenhet.

Priset blir motsvarande 4000 kronor. Cnet, en nätsida för nyheter om teknikprylar, berättar att Micah Toll konstruerat en gör-det-själv-sats för elkonvertering.

Hjulen finns i två storlekar, 20 och 26 tum, och två varianter av motorstorlekar, 350 och 500 watt. Toppfarten är 32 kilometer i timmen och körsträckan på en uppladdning ligger på mellan 32 och 49 kilometer uttryckt i svenskt mått.

För att få in kapital till serie­produktion av sin Barak Electric Bicycle Conversion Kit, som han hoppas få igång i december, har Micah Toll vänt sig till Kickstarter, en fond för ”crowdfounding”, där enskilda kan gå in och satsa på kreativa projekt.

Besök projektet på Kickstarter

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.