Pokemon Go möter Monopol i nytt realityspel

publicerad 23 augusti 2020
- av Markus Andersson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Nyligen lanserade Reality Games spelet Landlord Go som av vd:n John Woznowski beskrivs som en blandning mellan Pokemon Go och det klassiska brädspelet Monopol. I spelet tävlar över en miljon människor mot varandra genom att sälja och köpa virtuella kopior av verkliga byggnader och tjäna pengar på detta.

Enligt vdn John Woznowski finns över 500 miljoner byggnader att köpa och samtliga är virituella kopior av sådana som finns i verkligheten eftersom spelet likt Pokemon Go använder GPS-teknik och riktiga kartor. Det är till exempel möjligt att köpa Globen eller London Bridge.

– Vi har bestämt oss för att ta världens mest populära spel och ta det till nästa nivå. Spelet (Monopol) har inte förändrats sedan 1912 och dagens teknologi låter oss ha över 500 miljoner fastigheter istället för bara 32 att spela med. Det är en naturlig teknisk förbättring som varit ett måste, förklarar Woznowski för Nya Dagbladet.

Han menar också att Landlord Go kan spelas lågintensivt med några minuters aktivt spelande per gång ett par gånger om dagen, något som baserar sig på hur människor generellt använder sina smarta telefoner. Vidare förklarar han att målsättningen är att skapa en ny genre av mobilunderhållning där tycoon-spel kombineras med ny teknik och hur den verkliga världen ser ut.

– Det är en företagssimulator. Du kan testa dina förmågor och se hur du skulle klara dig som en investerare i fastigheter. Det här är det enda spelet i världen som ger dig möjligheten att utnyttja din information om lokala fastigheter.

Mest stolt är han över hur man samlat in information från över 3000 öppna databaser tack vare användare och det tidigare spelet Landlord Tycoon. Man har bland annat använt sattelitdata från NASA i en förhoppning att skapa ett av de mest autentiska och realistiska spelet någonsin.

– Genom att använda en massiv datapool inklusive detaljerad information om mer än en halv miljard byggnader så knyter Landlord Go an sina användare till sin stad på ett spännande och innovativt nytt sätt som inget annat spel är i närheten av.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!