Mein Kampf populär som e-bok

publicerad 17 januari 2014

Adolf Hitlers bok Mein Kampf är en av internethandelsplatsen Amazons mest sålda böcker på sistone, rapporterar internationella medier.

Mein Kampf är en självbiografisk och ideologisk bok i två band som skrevs av Adolf Hitler när denne satt i fängelse i Landsberg. Bokens första del, Eine Abrechnung, utgavs 1925 och den andra, Die Nationalsozialistische Bewegung, utgavs 1926.

Nu toppar boken flera försäljningslistor inom specialämnen på handelssajten Amazon, skriver ABC.

En teori till Mein Kampfs succé är enligt journalisten och författaren Chris Faraone att boken kan beställas mer anonymt jämfört med att köpa boken i exempelvis en affär.

– Böcker som folk förmodligen skulle skämmas för antingen läsa eller köpa offentligt är man mer villiga att köpa via deras Kindle eller iPad, säger han till ABC.

Det är i dag förbjudet att sprida och distribuera Mein Kampf i Tyskland och Österrike om det inte görs för vetenskapliga syften.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.