Kultur

Mein Kampf populär som e-bok

Adolf Hitlers bok Mein Kampf är en av internethandelsplatsen Amazons mest sålda böcker på sistone, rapporterar internationella medier.

Foto: Adam63/CC-BY-SA-3.0
Foto: Adam63/CC-BY-SA-3.0

Mein Kampf är en självbiografisk och ideologisk bok i två band som skrevs av Adolf Hitler när denne satt i fängelse i Landsberg. Bokens första del, Eine Abrechnung, utgavs 1925 och den andra, Die Nationalsozialistische Bewegung, utgavs 1926.

Nu toppar boken flera försäljningslistor inom specialämnen på handelssajten Amazon, skriver ABC.

En teori till Mein Kampfs succé är enligt journalisten och författaren Chris Faraone att boken kan beställas mer anonymt jämfört med att köpa boken i exempelvis en affär.

– Böcker som folk förmodligen skulle skämmas för antingen läsa eller köpa offentligt är man mer villiga att köpa via deras Kindle eller iPad, säger han till ABC.

Det är i dag förbjudet att sprida och distribuera Mein Kampf i Tyskland och Österrike om det inte görs för vetenskapliga syften.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!