“Coronarelase” av DOOM Eternal

publicerad 19 mars 2020
- av Markus Andersson

Demonslaktarklassikern DOOM har gjort en “coronarelease” och släppt uppföljaren “Eternal” en dag tidigare till förmån för alla fans och spelare som sitter hemma i karantän.

Helvetets arméer har ännu en gång invaderat jorden. Spela som Slayer i en episk enspelarkampanj för att besegra demoner i flera olika dimensioner och stoppa mänskligheten från att utplånas. Det Enda De Fruktar … Är Dig.

Upplev den ultimata kombinationen av fart och kraft i DOOM Eternal – nästa steg i slagfärdiga förstapersonsstrider.

Beväpnad med en axelmonterad eldkastare, ett infällbart svärd vid handleden, uppgraderade vapen och moddar, samt förmågor som Double Dash, är du snabbare, starkare och flexiblare än någonsin.

Så lyder beskrivningen till det senaste PC-baserade kultspelet.

 

Originaltiteln DOOM släpptes 1993 och blev snabbt en klassiker och genre- och trendsättare inom “first-person shooters”. Spelet där man som ensam marinsoldat skall rädda jorden från invaderande demoner och andra avgrundsvarelser skapade en hel kult kring sig och är något av spelvärdens motsvarighet till Rambo-filmerna.

DOOM-spelen utvecklas av amerikanska iD Software i Dallas, Texas och ges ut av Bethesda Softworks.

Då spelföretaget har en stor bas av fans som väntat länge på releasen av DOOM Eternal, som är det senaste spelet i serien, valde man att tidigarelägga den till förmån för alla som sitter hemma i karantän.

När spelet offentliggjordes gick kulturmarxister i taket. Detta eftersom spelet ironiserar över politisk korrekthet och orwelliansk massinvandringspropaganda, vilket Nya Dagbladet tidigare rapporterat om.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!