Apa adopterade gatuvalp

Publicerad 2 februari 2017, uppdaterad kl. 16:02

En indisk rhesusapa har blivit en stor internetsnackis efter att den ”adopterat” en hemlös hundvalp och tagit hand om den som sin egen unge.

På filmklipp kan man se hur rhesusapan bär runt på hundvalpen och till synes skyddar den från potentiella hot, samtidigt som hundvalpen själv verkar ha funnit sig i sin nya familjesituation.

Den udda konstellationen har vållat mycket munterhet och fått mycket uppmärksamhet i staden Allahabad, och såväl apa som hundvalp ska ha fått mycket mat och godsaker kastade till sig av muntra förbipasserande.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Varmlandstok

    Detta att även andra däggdjur än människor adopterar artfrämmande ungar gör, att vi människor måhända ska se vår benägen att hålla oss med husdjur ur en annan synvinkel.
    Vi kanske ska se våra husdjur som ett typiskt däggdjursbetende snarare än ett typiskt mänskligt.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend