Donald Trump stängs av från Twitter permanent – förlorar kontakten med 88 miljoner följare

publicerad 9 januari 2021

USA:s president Donald Trump har stängts av från Twitter permanent. Detta med hänvisning till spekulationer utan belägg ifrån techjättens sida om att Trump eventuellt i framtiden skulle kunna tänkas “glorifiera våld”. Presidenten förlorar därmed kontakten med de 88 miljoner följare han haft via tjänsten världen över.

Censuren och strypningen av yttrandefriheten på sociala medier ökar dramatiskt. Situationen har eskalerat ytterligare efter tisdagens protester i Washington D.C där Donald Trump höll ett möte och manade till protester mot det misstänkta valfusket som det republikanska partiet utsatts för.

Efter att en liten grupp demonstranter i samband med protesterna togs sig in i kongressbyggnaden har Trumps politiska motståndare försökt skylla intrånget på presidenten som efter att situationen på plats blev orolig manade till lugn.
Trumps eget budskap om att undvika allt våld och att gå hem censurerades av såväl Facebook som Twitter och Instagram – som alla låste presidentens sociala mediekonton.

Presidenten fick sedan efter 24 timmar på nåder använda sitt konto igen, men flera av presidentens meddelanden raderades dock ändå omgående.

Natten till lördagen tog dock Twitter till extrema metoder och stängde ned presidentens konto permanent med hänvisning till ett spekulativt utspel utan belägg om att Trump eventuellt i framtiden skulle kunna tänkas “glorifiera våld”.

USA:s sittande president förlorar därmed möjligheten att via tjänsten nå ut med sin politik, göra utspel och kommunicera de 88 miljoner följare världen över som han hade innan nedstängningen. Trump som var en av världens mest populära personer på Twitter, skall sedan ha skapat ett konto på den friare sociala medieplattformen Parler.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!