Utredningen fortsätter trots erkännande

publicerad 12 april 2017
Den terrormisstänkte Rakhmat Akilov erkände fredagens terrorattentat vid häktningsförhandlingen i Stockholms Tingsrätt

Igår förmiddags häktades den man som är misstänkt för terroristbrott genom mord vid Stockholms tingsrätt. Vid förhandlingen erkände mannen handlingen.

Polisutredningen fortsätter nu med oförminskad kraft. För en fällande dom krävs att gärningen kan bevisas.

Den andre mannen som suttit anhållen släpptes efter beslut av åklagaren men togs omedelbart i förvar då han sedan tidigare har ett utvisningsbeslut. Polismyndigheten har ingen ytterligare information att lämna i det ärendet.

Utredningen arbetar brett och drivs i ett första läge i nära samarbete mellan Nationella operativa avdelningen, NOA och polisregion Stockholm. Utredningen arbetar med att kartlägga vad mannen gjort och vem han haft kontakt med sedan han kom till Sverige. En viktig fråga att klarlägga är om han agerat ensam eller om det finns medgärningsmän som idag inte är kända.

– Utredningen går bra men är mycket omfattande. Vi planerar för att utredningen kan komma att pågå upp till ett år på grund av omfattningen. Nationella operativa avdelningen bedömer nu behovet av förstärkning av utredningskapaciteten. I ett första skede planeras ett resursuttag de kommande sex månaderna, säger Anders Wretling, stf chef för Utredningsenheten på NOA.

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.