Terrorattentatet i Stockholm

Den terrormisstänkte Rakhmat Akilov erkände fredagens terrorattentat vid häktningsförhandlingen i Stockholms Tingsrätt
Foto: Metro Centric/CC BY 2.0

Utredningen fortsätter trots erkännande

Publicerad 12 april 2017, uppdaterad kl. 9:29

Igår förmiddags häktades den man som är misstänkt för terroristbrott genom mord vid Stockholms tingsrätt. Vid förhandlingen erkände mannen handlingen.

Polisutredningen fortsätter nu med oförminskad kraft. För en fällande dom krävs att gärningen kan bevisas.

Annons:


Den andre mannen som suttit anhållen släpptes efter beslut av åklagaren men togs omedelbart i förvar då han sedan tidigare har ett utvisningsbeslut. Polismyndigheten har ingen ytterligare information att lämna i det ärendet.

Utredningen arbetar brett och drivs i ett första läge i nära samarbete mellan Nationella operativa avdelningen, NOA och polisregion Stockholm. Utredningen arbetar med att kartlägga vad mannen gjort och vem han haft kontakt med sedan han kom till Sverige. En viktig fråga att klarlägga är om han agerat ensam eller om det finns medgärningsmän som idag inte är kända.

– Utredningen går bra men är mycket omfattande. Vi planerar för att utredningen kan komma att pågå upp till ett år på grund av omfattningen. Nationella operativa avdelningen bedömer nu behovet av förstärkning av utredningskapaciteten. I ett första skede planeras ett resursuttag de kommande sex månaderna, säger Anders Wretling, stf chef för Utredningsenheten på NOA.

 

Källa: polisen.se

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Dacke

    Advokaten råder klienten att bestrida brottet och då Polisen inte finner bevis emot mannen släpps han på fri fot. Nu kommer en rättslig process mot svenska staten som givetvis saknar giltiga bevis och förutom ett stort skadestånd kräver mannen att få permanent uppehållstillstånd för familj, släkt och vänner.

  • buscador

    När dessa terrorhandlingar kickas igång samtidigt över hela landet, då blir det läge för DÖ-Alliansen att visa flagg.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend