Statliga mediestödet

SVT och DN till angrepp mot NyD efter myndighetsgranskningar

publicerad 18 februari 2021
Nya Dagbladets granskningar av Myndigheten för press, radio och tv stod i fokus i SVT:s Kulturnyheterna.

Efter Nya Dagbladets granskningar har allvarliga oegentligheter framkommit i samband med att Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) nyligen delat ut 1,4 miljarder kronor i stöd till svenska medier. Nu rycker dock skattefinansierade SVT och den systemlojala Bonniertidningen DN in till myndighetens försvar tillsammans med den vänsterextrema underrättelsegruppen Expos understöd.

Statskanalens ”Kulturnyheterna” gör nu ett försök till en attack mot Nya Dagbladet, NewsVoice och Samnytt i en samordnad påverkanskampanj tillsammans med Bonniergruppens främsta propagandatidning DN och den ökända underrättelsegruppen Expo. I kulturredaktionens indignerade reportage lyfter man bland annat fram granskningen av myndigheten som en ”koordinerad påverkanskampanj”, som en anonym medarbetare på myndigheten ska ha uttryckt det.

I början av december nekades Nya Dagbladet stöd från myndigheten enligt motiveringen från handläggaren Dinara Berg att “redaktionellt innehåll i stor utsträckning tas fram av ideella resurser” och “därför inte anses ha behov av ekonomiskt stöd” – en motivering som tidigare inte använts i myndighetens 45-åriga historia, men som likväl omfattades utan reservationer i mediestödsnämnden.
Nya Dagbladet har därtill…


 


Liknande artiklar: