Nya Dagbladet tar ställning mot “alla människors lika värde”

publicerad 12 december 2017
Olika värde, men lika rättigheter och skyldigheter är den riktiga utgångspunkten.

Nya Dagbladet tar nu som första svenska dagstidning ställning mot tesen “alla människors lika värde”. Bakgrunden är en analys om tesens skadeverkningar.

Alla människor är inte lika mycket värda. Det står inte heller i FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. Men alla människor har ett människovärde och lika rättigheter och skyldigheter.

Tesen, som baseras på en felaktig översättning ifrån FN:s deklaration om mänskliga rättigheter, har vantolkats så gravt att Nya Dagbladet ser det påkallat att ta ställning mot den dogmatiska uppfattning som frasen förknippas med och utvecklar i en viktig analysartikel bakgrunden till detta.

I ett samhälle som genomsyras av en felaktig uppfattning om något helt elementärt, där oliktänkande börjar exkluderas och uteslutas från att ens ta del av grundläggande infrastruktur, är det hög tid att agera och informera.

“Alla människors lika värde” är en tvångstanke som sliter sönder och plattar till vårt samhälle. Den dödar alla former av verklig mångfald, variation och utveckling. Den påtvingar enfald och tanklöshet.

Läs artikeln “Alla människors olika värde och lika rättigheter” här.

 

Redaktionen


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!