Stor bilbrand i Gävle

publicerad 17 september 2019

Elva bilar förstördes eller skadades i en större bilbrand i Gävle på måndagskvällen. Bilarna fanns i en garagelänga som brann. Polisen misstänker att branden har anlagts.

Strax innan klockan 21 på måndagskvällen larmades räddningstjänst till en brand i garagelänga i stadsdelen Sätra i norra Gävle. Då räddningstjänsten i Gävle hade fått rycka ut på en villabrand drygt 40 minuter tidigare fick styrkor från Skutskär och Sandviken rycka ut till den större bilbranden i Sätra.

Vid räddningstjänstens framkomst brann det kraftigt i garagelängan. Totalt ska elva bilar ha förstörts och skadats vid branden, där även garagelängan fick kraftiga skador.

Gävle har under 2019 drabbats av flera och omfattande bilbränder. Många av dessa anses vara anlagda, och poliskällor uppger att man misstänker att även gårdagens omfattande bilbrand i Sätra var anlagd.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.