Inrikes

Stor bilbrand i Gävle

Elva bilar förstördes eller skadades i en större bilbrand i Gävle på måndagskvällen. Bilarna fanns i en garagelänga som brann. Polisen misstänker att branden har anlagts.

Strax innan klockan 21 på måndagskvällen larmades räddningstjänst till en brand i garagelänga i stadsdelen Sätra i norra Gävle. Då räddningstjänsten i Gävle hade fått rycka ut på en villabrand drygt 40 minuter tidigare fick styrkor från Skutskär och Sandviken rycka ut till den större bilbranden i Sätra.
Vid räddningstjänstens framkomst brann det kraftigt i garagelängan. Totalt ska elva bilar ha förstörts och skadats vid branden, där även garagelängan fick kraftiga skador.

Gävle har under 2019 drabbats av flera och omfattande bilbränder. Många av dessa anses vara anlagda, och poliskällor uppger att man misstänker att även gårdagens omfattande bilbrand i Sätra var anlagd.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!