Polisen: Riksdagsman sparkade mot poliser

publicerad 12 oktober 2015
Daniel Sestrajcic. Pressfoto: Vänsterpartiet
Daniel Sestrajcic. Pressfoto: Vänsterpartiet

Den vänsterpartistiske riksdagsledamoten Daniel Sestrajcic anklagas av Malmöpolisen för att ha våldfört sig på poliser i samband med rivningen av ett tältläger för migranter i Jägersro, Malmö.

När Malmöpolisen i torsdags rev ett tältläger utanför Migrationsverket i Jägersro fanns Daniel Sestrajcic på plats för att protestera mot beslutet. Men enligt Malmöpolisen ska han ha använt fysiskt våld mot poliserna. Händelsen ska också finnas på film.

– Man ser på filmen hur han försöker sparka mot två olika polismän, säger Lars Förstell, vid Malmöpolisens informationsavdelning, till Skånska Dagbladet.

Runt 100 poliser deltog i rivningen av tältlägret där 150 palestinier bosatt sig sedan augusti.

Hans Linde, Vänsterpartiets gruppledare i riksdagen, säger till Skånska Dagbladet att Daniel Sestrajcic har ”en annan version av vad som hänt” än den polisen förmedlat.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


116 310 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.