Poliser misshandlade i Jönköping

publicerad 1 maj 2019
Arkivbild

Två poliser i Jönköping fick föras till sjukhus efter att ha misshandlats. Poliserna attackerades av en bilförare efter att ha stoppat dennes bil. Bilföraren kunde gripas, och är nu misstänkt för grov misshandel samt våld mot tjänsteman.

I samband med en rutinmässig trafikkontroll i Jönköping attackerades två poliser. En man i 30-årsåldern gav sig på poliserna strax efter klockan 23 på måndagskvällen. När poliserna hade stoppat mannens bil gav han sig på poliserna med sparkar och slag.

Poliserna begärde förstärkning och ytterligare polispatruller skickades till platsen. De två poliserna hade vid förstärkningens ankomst fått kontroll på den aggressiva mannen. Ambulans kallades till platsen för att ta hand om de då skadade poliserna.

Mannen greps som misstänkt för våld mot tjänsteman samt grov misshandel. Poliserna fördes till Ryhovs sjukhus för vård och kontroll. De fysiska skadorna skall vara lätta. Båda poliserna skall dock ha chockats i samband med ingripandet.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.