Inrikes

Poliser misshandlade i Jönköping

Arkivbild

Två poliser i Jönköping fick föras till sjukhus efter att ha misshandlats. Poliserna attackerades av en bilförare efter att ha stoppat dennes bil. Bilföraren kunde gripas, och är nu misstänkt för grov misshandel samt våld mot tjänsteman.

I samband med en rutinmässig trafikkontroll i Jönköping attackerades två poliser. En man i 30-årsåldern gav sig på poliserna strax efter klockan 23 på måndagskvällen. När poliserna hade stoppat mannens bil gav han sig på poliserna med sparkar och slag.
Poliserna begärde förstärkning och ytterligare polispatruller skickades till platsen. De två poliserna hade vid förstärkningens ankomst fått kontroll på den aggressiva mannen. Ambulans kallades till platsen för att ta hand om de då skadade poliserna.

Mannen greps som misstänkt för våld mot tjänsteman samt grov misshandel. Poliserna fördes till Ryhovs sjukhus för vård och kontroll. De fysiska skadorna skall vara lätta. Båda poliserna skall dock ha chockats i samband med ingripandet.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!