Polis utreds för Palmemordet

publicerad 28 september 2013

Snart 30 år efter mordet på statsminister Olof Palme (S) har ännu ingen gärningsman gripits. Nu har dock Palmegruppen, som utreder mordet, kontaktat en förre detta polis. 

Foto: Flickr/Bernt Sønvisen/CC BY 2.0
Foto: Flickr/Bernt Sønvisen/CC BY 2.0

En företagsledare och vapenexpert kallad Johan gick ut för ett halvår sedan att han hade kontaktats av en polis som vill erbjuda Johan ett uppdrag – att skjuta Olof Palme. Det avslöjas av Aftonbladet.

– Han frågade mig om jag vill skjuta Palme, sade Johan till tidningen.

Efter offentliggörandet kontaktades Johan av Palmegruppen och polisen som nu tar uppgifterna på fullt allvar. Rikskriminalens Lennart Gustafsson arbetar i Palmegruppen och bekräftar för Aftonbladet att man förhört en förre detta polis.

– Vi har hållit ett förhör med en före detta polis. Mer kan jag inte säga.

Polisen som nu förhörts ska enligt Johans uppgifter tillhöra den radikala del inom Norrmalmspolisen som gick under smeknamnet ”basebolligan” och som ”tyckte fruktansvärt illa” om Olof Palme, säger Johan.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.