Inrikes

Polis utreds för Palmemordet

Snart 30 år efter mordet på statsminister Olof Palme (S) har ännu ingen gärningsman gripits. Nu har dock Palmegruppen, som utreder mordet, kontaktat en förre detta polis. 

Foto: Flickr/Bernt Sønvisen/CC BY 2.0
Foto: Flickr/Bernt Sønvisen/CC BY 2.0

En företagsledare och vapenexpert kallad Johan gick ut för ett halvår sedan att han hade kontaktats av en polis som vill erbjuda Johan ett uppdrag – att skjuta Olof Palme. Det avslöjas av Aftonbladet.
– Han frågade mig om jag vill skjuta Palme, sade Johan till tidningen.

Efter offentliggörandet kontaktades Johan av Palmegruppen och polisen som nu tar uppgifterna på fullt allvar. Rikskriminalens Lennart Gustafsson arbetar i Palmegruppen och bekräftar för Aftonbladet att man förhört en förre detta polis.

– Vi har hållit ett förhör med en före detta polis. Mer kan jag inte säga.

Polisen som nu förhörts ska enligt Johans uppgifter tillhöra den radikala del inom Norrmalmspolisen som gick under smeknamnet “basebolligan” och som “tyckte fruktansvärt illa” om Olof Palme, säger Johan.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!