Inrikes

Myndigheter deltar i terrorövning

Publicerad 23 april 2018

Arkivbild

Polisen, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen genomför under veckan en gemensam årlig övning mot terrorism. Syftet är att öva samverkan mellan myndigheterna, om ett attentat inträffar i Sverige.

Övningen pågår under vecka 17 i Stockholm, och det handlar om en mindre övning som sker varje år. Syftet är att öka polisens, försvarets och Säpos förmåga till samverkan vid ett eventuellt terroristattentat.

Bakgrunden till övningen är den lag från 2006 som, efter medgivande från regeringen, gör det möjligt för polisen att få stöd från försvaret vid terroristbekämpning.
Polisens återkommande övningar mot terror

  • Atlas: Internationella övningar inom ramen för Atlas-samarbetet, under 2017 genomfördes övning Storm i Sverige.
  • Svea: Polismyndigheten, Säkerhetspolisen och Försvarsmakten övar för att öka förmågan att hantera terrorism
  • Göte: Polismyndigheten och Säkerhetspolisen övar förmågan att förhindra terrorism
  • Respons: Övning i NIK-systemet, där polisens samlade taktiska insatsförmåga prövas i samverkan med bland andra polisflyget och nationella bombskyddet.

 

 

Källa: polisen.se


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!