Moderaterna petar Hanif Bali – ville erkänna IS folkmord

publicerad 24 maj 2016
Hanif Bali (M)

Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali petas av sitt eget parti som ledamot i Arbetsmarknadsutskottet. Orsaken var att den iranskfödde politikern röstade mot riksdagsgruppens vilja i frågan om folkmordet på minoriteter i Mellanöstern.

Hanif Bali var fram tills idag ledamot i Arbetsmarknadsutskottet med ansvar för integrationsfrågor för Moderaterna. Men efter att Bali härom veckan röstade ja på frågan om Sveriges regering ska erkänna Islamiska statens folkmord på minoriteter i Mellanöstern petades han från sitt uppdrag i Arbetsmarknadsutskottet.

I ett Facebookinlägg kommenterar Bali petningen:

“Alla handlingar har konsekvenser. När jag valde att rösta mot gruppens vilja i frågan om folkmordet på minoriteter i Mellanöstern så har det även det konsekvenser.

Jag har härmed och därmed inte riksdagsgruppens förtroende att varken ansvara för integrationsfrågorna eller vara ledamot i Arbetsmarknadsutskottet.

Efter fem år på den posten kan jag konstatera att debatten är bättre än när jag tillträdde, det är alltmer sällan man får höra “Pizza & Zlatan” argument i riksdagens kammare och debatten handlar i större utsträckning om sak och fakta”, skriver Bali.

Hanif Bali är däremot fortfarande riksdagsledamot och medlem i Moderaternas partistyrelse.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!