Moderaterna petar Hanif Bali – ville erkänna IS folkmord

publicerad 24 maj 2016
Hanif Bali (M)

Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali petas av sitt eget parti som ledamot i Arbetsmarknadsutskottet. Orsaken var att den iranskfödde politikern röstade mot riksdagsgruppens vilja i frågan om folkmordet på minoriteter i Mellanöstern.

Hanif Bali var fram tills idag ledamot i Arbetsmarknadsutskottet med ansvar för integrationsfrågor för Moderaterna. Men efter att Bali härom veckan röstade ja på frågan om Sveriges regering ska erkänna Islamiska statens folkmord på minoriteter i Mellanöstern petades han från sitt uppdrag i Arbetsmarknadsutskottet.

I ett Facebookinlägg kommenterar Bali petningen:

”Alla handlingar har konsekvenser. När jag valde att rösta mot gruppens vilja i frågan om folkmordet på minoriteter i Mellanöstern så har det även det konsekvenser.

Jag har härmed och därmed inte riksdagsgruppens förtroende att varken ansvara för integrationsfrågorna eller vara ledamot i Arbetsmarknadsutskottet.

Efter fem år på den posten kan jag konstatera att debatten är bättre än när jag tillträdde, det är alltmer sällan man får höra ”Pizza & Zlatan” argument i riksdagens kammare och debatten handlar i större utsträckning om sak och fakta”, skriver Bali.

Hanif Bali är däremot fortfarande riksdagsledamot och medlem i Moderaternas partistyrelse.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.