Ministern bekräftar: Vill se medicinsk apartheid i Sverige

Coronarepressionen

publicerad 15 mars 2021
- av Markus Andersson
Anders Ygeman vill att de som inte accepterar de kontroversiella covidvaccinen ska kunna stängas ute från samhällslivet.

Socialdemokraternas digitaliseringsminister Anders Ygeman inskärper nu målsättningen att införa ett medicinskt apartheid-system i Sverige, där personer som inte accepterar den socialdemokratiska regimens medicinska påbud med hjälp av digitala pass ska kunna stängas ute från olika delar av samhällslivet.

Fram till början av 2021 betraktades tanken om de digitala medicinska passen som något av en extrem dystopi som djupt skulle kränka grundläggande mänskliga rättigheter. Bara några månader senare är systemet för så kallade digitala vaccinationsintyg redan infört i Israel och nu understryker digitaliseringsministern Anders Ygeman att målsättningen även är att införa det totalitära systemet även i Sverige.

Digitaliseringsministern säger i skattefinansierade SVT:s Agenda att det är “helt okej” att låta bli att ta sina sprutor på grund av rädsla för vaccinskador, men att man då inte ska räkna med att få vara en del av samhällslivet. Ygeman ser själv inte någon demokratisk problematik i detta, utan för istället fram det som ett sätt att “öppna upp” delar av samhället tidigare än man annars skulle ha planer på att göra.

Med ett vaccinbevis kanske vi kan öppna upp en del aktiviteter tidigare än vad vi annars hade gjort, säger han.

Bland andra Nya Dagbladets krönikör Lars Bern riktar frän kritik mot den socialdemokratiska regimen och menar att Ygeman “som flertalet andra inom den politiska adelsklassen går helt i det medicinindustriella komplexets ledband”.

Detta påhitt med vaccinpass är ju bara ett sätt att utpressa medborgarna att ta ett vaccin med rader av farliga biverkningar, framhäver Bern.

I praktiken är det ännu inte klart hur utformningen för det apartheid-liknande systemet ska se ut i detalj. Tidigare uppgifter har gjort gällande att målsättningen är att systemet ska vara klart till sommaren.

 

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!