Coronarepressionen

Sunday Times: Coronapasset ett ”frihetscertifikat”

publicerad 22 januari 2021
"CommonPass", som understöds av World Economic Forum, är ett exempel på de projekt som nu drivs på för att få till stånd så kallade "coronapass".

I en artikel hyllar brittiska Sunday Times planerna på att införa särskilda vaccinationspass och menar att det handlar om ”frihetscertifikat”. Tidningens hållning får dock massiv kritik på sociala medier där många menar att både termen ”frihetscertifikat” och själva vaccinationspassen är som hämtade ur en mörk dystopi.

Det var i söndags som den brittiska tidningen publicerade en artikel med rubriken ”Coronapass: ett frihetscertifikat som kan få världen att resa igen”.

Reaktionerna lät inte vänta på sig på sociala medier, där många konstaterade att idén med ”frihetscertifikat” och ”coronapass” setts som galna konspirationsteorier för bara några månader sedan – men att det nu är något som verkar bli verklighet och som etablissemangsmedierna dessutom lyfter fram som någonting positivt.
I artikeln argumenterar författarna för att ett flertal länder snart kommer att introducera coronapass eller vaccinationspass i någon form och att även Storbritannien kan komma att ta efter systemet där bara människor som kan bevisa att de vaccinerat sig får tillstånd att resa utomlands.

Oavsett om de moraliska, politiska och medicinska…


 


Liknande artiklar: