Leif Walterum: “Jag är delvis för yttrandefrihet”

publicerad 12 december 2016
  Leif Walterum (C)

  Skövdes centerpartistiske kommunalråd Leif Walterum var en utav de politiker som enligt P4 Skaraborg vill stoppa religiösa satirbilder som kan uppfattas som kränkande.

  Radioinslaget kan också laddas ned här.
  Men när Nya Dagbladet ringer och frågar Leif Walterum menar han att har blivit missförstådd och att han visst är för oinskränkt och total yttrandefrihet, men säger sig samtidigt inte ha något emot lagen om hets mot folkgrupp som begränsar yttrandefriheten och kritik mot vissa grupper.

  – Jag är för en oinskränkt total yttrandefrihet. Nej, jag är inte emot lagen om hets mot folkgrupp, säger Leif Walterum.

  Kan du hålla med om att det finns en konflikt med principen om yttrandefrihet och lagen om hets mot folkgrupp, att det är motsägelsefullt?

  – Jag avstår från att göra några bedömningar utifrån det, säger Leif Walterum.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!