Ingen post i Stockholmsförort – anses vara för farligt

publicerad 11 april 2017
Hjulsta

I miljonprogrammet Hjulsta i norra Stockholm har Postnord under de senaste två veckorna upphört med att dela ut post till vissa hushåll. Orsaken är att det uppges vara för farligt för brevbärarna att arbeta i området.

Totalt 200 hushåll har drabbats av att Postnord drar in leveransen av post på flera adresser i Hjulsta. Istället tvingas de gå till postkontoret i närliggande Rinkeby för att hämta ut sin post, skriver lokaltidningen Mitt i.

Såväl boende som fastighetsvärden är kritiska till Postnords beslut och har erbjudit sig att exempelvis följa med brevbärarna på deras postrundor. Men trots detta kan inte Postnord garantera säkerheten för sina anställda.

– Det har varit oroligt i området. Vi har sedan tidigare vidtagit vissa åtgärder på grund av otrygghet. Vi har anpassat tiderna för postutdelning på de aktuella adresserna, säger Camilla Törnkvist, områdeschef i Västerort för Postnord, till Mitt i.

Postnord hoppas under veckan att posten ska kunnas delas ut till de berörda hushållen som vanligt.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om att området kring Rinkeby, dit de boende i Hjulsta får bege sig för att hämta ut sin post, är så stökigt att fackförbundet Transports skyddsombud har utfärdat skyddstopp på platsen då det innebär ”fara för liv och hälsa” att arbeta där.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.