Här försöker polisen kväsa protesterna mot coronarepressionen

Coronarepressionen

publicerad 8 mars 2021
- av Isac Boman
Polisen för bort en äldre kvinna från Medborgarplatsen.

Polisens uppmaning att upphöra med frihetsmanifestationen på Medborgarplatsen i lördags möttes med kraftiga burop från demonstranterna. Efter detta förde polisen människor till piketbilar på löpande band under lördagen och stundtals våldsamt.

Totalt 50 personer fördes bort av polis under lördagen för att ha deltagit i den fredliga demonstrationen för den grundläggande mötes- och rörelsefriheten i Sverige som den socialdemokratiska regimen avvecklat med sin allt mer repressiva coronapolitik.

Redan tidigt under demonstrationen försökte polisen upplösa demonstrationen genom att uppmana demonstranterna att avlägsna sig med hänvisning till covidlagen – något som besvarades med rungande burop från demonstranterna.

Kort därefter inledde polisen ett systematiskt bortförande av demonstranter nära scenen, till synes för att röja väg mot den provisoriska scenen för att gripa demonstrationens initiativtagare Filip Sjöström som sjöng ”Stad i ljus” på scenen. Trots att uppskattningsvis ett tjugotal personer fördes på löpande band till polisens piketbilar fortsatte dock andra att sluta upp kring scenen för att upprätthålla blockaden.

 

Fler bilder av polisens bortförande av demonstranter i bildgalleriet nedan:

 

Även framme på plats i Kungsträdgården fortsatte polisen att föra demonstranter till polisbilar. Särskilt ett ingripande mot en äldre kvinna som bars bort av tre poliser väckte stark anstöt bland andra närvarande deltagare.

Polis har arbetat på plats utifrån de begränsningar som finns i rätten att samlas i för stora grupper med anledning av pandemin, skriver Polisen i ett pressmeddelande.

Ytterligare ett antal demonstranter blev nedslagna efter att ha försökt bryta igenom polisens blockad på Guldbron under demonstranternas marsch mot Kungsträdgården, vilket av polisen betecknas som våldsamt upplopp.

Fler bilder och filmer från lördagens händelser kommer att tillgängliggöras efterhand.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.