Apple förlorar miljardvärde

publicerad 14 september 2021

Efter ett domstolsbeslut sjönk Apples aktier. När kursen var som lägst förlorade techjättens aktievärde över 700 miljarder kronor.

Apples aktie dök 3,3 procent under fredagen. Detta resulterade i att techjätten förlorade 85 miljarder dollar, vilket är ungefär 733 miljarder kronor, av börsvärdet när kursen stod som lägst. Det skriver Bloomberg.

Anledningen till börsraset är ett domstolsbeslut som kom under fredagen där Apple måste justera sitt regelverk kring betalningar och betallösningar inom de närmaste 90 dagarna.
Domstolsbeslutet kom efter en lång tvist med Epic Games, som bland annat gör Fortnite, som anklagade Apple för att använda konkurrenshämmande metoder, något som Nya Dagbladet skrivit om. I App Store tog man 30 procent av alla köp som gjordes i spel och appar. Detta uppskattade inte Epic Games så de skapade i stället en egen betalningsmetod i spelet Fortnite, varpå spelet togs bort från App Store.

Även om domstolsbeslutet inte gav Epic Games helt rätt, måste ändå Apple ändra i sina betalningsmetoder och tillåta utvecklare att ta betalt utanför App Store.

Nedgången är den största för aktien sedan maj i år.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!