Groteska bilderna som chockar världen: Spekuleras vara korsning mellan gris och människa

publicerad 19 oktober 2021
- av Isac Boman
Bilderna ovan är censurerade och delvis oskärpta av etiska skäl.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I vad som förefaller vara autentiska bilder med oklart ursprung visas en levande varelse med både gris- och människoliknande drag. Filmmaterialet har chockerat många och medan vissa är övertygade om att det handlar om en deformerad griskulting så spekulerar andra om att det faktiskt rör sig om en genmanipulerad korsning mellan gris och människa.

Nya Dagbladet vill varna för särskilt obehagliga bilder.

Människo- och grishybrider har tidigare skapats i laboratorium vilket National Geographic kunde rapportera om redan 2017. Forskare vid Salk Institute lyckades då skapa vad som vetenskapligt kallas för en chimaira – en organism vars celler kommer från två olika arter.

Den mest effektiva metoden för att skapa en chimaira är att introducera en djurarts celler in i embryot av en annan art och låta dem ”växa samman” till en hybrid förklarade forskarna, att man valde just grisen beror på att den på många sätt är väldigt lik människan.

Även om metoden låter simpel tog det fyra års arbete för över 40 forskare och medarbetare att räkna ut hur man skulle skapa en hybrid mellan människa och gris och att det finns stor risk att de främmande cellerna stöts bort, förklarar professor Juan Carlos Izpisua Belmonte.

Den oerhört kontroversiella forskningen på området motiveras med att den på sikt kan underlätta för organtransplantationer. Forskarnas förhoppning är att man ska kunna odla ”skräddarsydda” organ inuti djurkroppar.

Huruvida varelsen i filmen faktiskt är en hybrid mellan människa och gris är oklart – men vissa är övertygade om att så är fallet.

Redaktionen avråder från att se videoklippet på varelsen, men överlämnar till läsaren att välja om man vill ta del av materialet via länken nedan.

 

OBS! VARNING FÖR MYCKET STARKA BILDER!

 

Underskatta aldrig människans hjärtlöshet. De stämplar något som vetenskap och gör precis vad fan de känner för. Vi vet detta allt för väl vid det här laget”, kommenterar användaren Richard på Infowars.

De vill skapa organ för alla rika döende människor att köpa och låta sig transplanteras med. Rika människor kommer att göra vad som helst för att fortsätta leva – särskilt de som är ondskefulla och galna”, skriver en annan användare.

Andra tittare tror inte alls att det handlar om en hybrid – utan om en missbildad griskulting och pekar bland annat på att flera liknande videoklipp har cirkulerat på nätet samt att miljön klippet är filmat i ser ut som en vanlig ladugård.

Jag håller med killen som gissar att det här bara är en griskulting med missbildningar på en farm. Det är en söt tonårsflicka med målade fingernaglar och väldigt tighta jeans som vill visa upp filmen för sin Facebook eller andra sociala medier – inte någon Draculaliknande galen forskare”, menar RcCollins.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!