Urspårad BLM-demonstration även i England

publicerad 9 juni 2020
BLM-demonstranter vid Parliament Square i London i lördags.

Även i London spårade lördagens Black Lives Matter-demonstrationer ur, med ett stort antal skadade poliser och vandaliserade krigsmonument som följd.

I kölvattnen av det uppskruvade tonläget kring förment rasistiskt polisvåld i USA demonstrerade tusentals afrikaner och andra i London under lördagen. Totalt 27 poliser skadades i oroligheterna, varav två allvarligt. En ridande poliskvinna blev nedgjord från sin häst fick ett brutet nyckelben, brutet revben och punkterad lunga. 29 personer arresterades för olika brott.

I Whitehall i centrala London blev polisen bortjagade av maskerade ”demonstranter”.
En person försökte också bränna Storbritanniens flagga vid ett krigsmonument. Därtill blev en staty av krigsherren Winston Churchill blev vandaliserad, där hans namn blev nedklottrat med budskapet att Churchill var rasist.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!