Robert Kennedy till hårt angrepp mot läkemedelsindustrin

publicerad 28 maj 2020
Robert Kennedy Jr riktar skarp kritik mot läkemedelsföretagen och vaccinindustrin.

Den profilerade amerikanske juristen Robert Kennedy Jr riktar skarp kritik mot läkemedelsföretagen, vaccinindustrin och techjättarnas och massmediernas roll under coronakrisen. I en stark intervju fastslår han också att allt pekar på att CIA låg bakom morden på hans far Robert och farbror John F. Kennedy.

Kennedy noterar i intervjun med Valuetainment bland annat att flera av de stora amerikanska mediebolagen direkt finansieras av läkemedelsföretag som Merck och Pfizer – företag som tjänar tiotals miljarder dollar på att sälja…


Fakta: Robert Kennedy Jr

Robert Kennedy Jr är jurist och miljöaktivist, son till den tidigare amerikanske justitieministern Robert F. Kennedy och brorson till president John F. Kennedy.

Robert som föddes 1954 har specialiserat sig på miljöjuridik och är en varm anhängare av förnybar energi och bevarandet av den biologiska mångfalden och etniska rättigheter för urbefolkningar.

På 1980-talet arbetade Robert som distriktsåklagare i Manhattan och gjorde sig ett namn genom att ta sig an flera mål emot oljebolagen. Bland annat försökte han åtala Mobil Oil för att ha förgiftat Hudsonfloden. Han lyckades också få Exxon Mobil att betala två miljoner dollar för att ha förorenat Newton Creek utanför Brooklyn med oljeutsläpp.

Segern mot Exxon innebar att ett flertal amerikanska föreningar med syfte att se till att deras vatten inte förorenades skapades, och Kennedy är idag ordförande i paraplyorganisationen Waterkeeper Alliance som nu har närmare 350 lokala föreningar.

Kennedy har också engagerat sig i medborgarrättsorganisationen National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) och var anställd som deras jurist mellan 1986 och 2016.

Politiskt har Kennedy varit kritisk mot amerikanska presidenters miljö- och energipolitik. Inte minst Bushadministrationen fick skarp kritik och anklagades av Kennedy för att ha bedrivit brott mot naturen med sin exploatering och sin fossila energi.

Utrikespolitiskt menar Kennedy att USA använder ”mord som ett utrikespolitiskt hjälpmedel” och har bland annat fördömt avrättningen av Chiles president Salvador Allende. Han har också kritiserat användandet av tortyr och fördömt USA:s deltagande i Syrienkriget och andra konflikter.

Vidare är Kennedy en uttalad kritiker till massvaccinationer och särskilt användandet av kvicksilver i vaccin. Han har pekat på hur kvicksilverbaserade vacciner kan orsaka autism hos barn och efter ett möte med presidenten Donald Trump erbjöds Kennedy positionen som ordförande i Vaccine Safety Task Force, en post som han ännu inte tillträtt.

I februari 2017 höll han tillsammans med skådespelaren Robert De Niro en uppmärksammad presskonferens där man utlyste en belöning på 100 000 dollar till den journalist eller privatperson som kunde frambringa vetenskapliga bevis för att kvicksilverbaserade vaccin är ofarliga för gravida och barn. Några sådana bevis inkom aldrig.

 


Liknande artiklar: