Kasselstrand till finländarna: “Er kamp har samma mål som vår”

Swexit-rörelsen

publicerad 4 december 2020
- av Isac Boman
Gustav Kasselstrand nere till höger i bild på riksdagshusets trappa i Helsingfors.

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand, med studiebakgrund vid Aalto-universitetet i Helsingfors, höll i helgen för första gången ett tal på finska när han manade till enighet mellan Sverige och Finland för att återta makten från Bryssel – något som mottogs med varm uppskattning från publiken på “Fixit”-demonstrationen vid trappan till riksdagshuset i Helsingfors.

AfS-ledaren pekade på att svenskarna och finländarna svikits på samma sätt av sina ledare och står inför samma utmaning i att återta makten över sitt eget öde.

Sedan EU-inträdet har makt och pengar flyttats från Sverige och Finland till Bryssel, men aldrig någonsin med folkets stöd. Alla löften är brutna, menade Kasselstrand.

Kasselstrand fortsatte med att påminna om att EU blivit något helt annat än handel och samarbete – som var den ursprungliga förespeglingen vid Sverige och Finlands inträde 1995.

Europeiska unionen blev något helt annat än handel och samarbete. Idag kräver EU hela tiden mer pengar och makt. Det finns i stort sett inga politiska områden som EU inte reglerar, noterade han

Han fortsatte med att döma ut statsministern Stefan Löfven för att skriva under det massiva skuldpaketet på 750 miljarder euro som ”en tvångströja på våra barn och barnbarn”, och konstaterade att det enda hopp som återstår att stoppa dess genomförande nu ligger hos uppstickarländerna Polen och Ungern.

Först lovade han svenska folket att han skulle stoppa skuldpaketet och EU-skatterna – för att sedan åka ned till Bryssel och skriva på avtalet. Det var viktigare för honom att vara vän med Macron, Merkel och andra globalister, än att värna det svenska folkets ekonomiska frihet, dundrade Kasselstrand.

Vi vet ännu inte hur det går med det, men oavsett hur det går så är det fel att svenskar och finländare inte har makten över sitt eget öde. Att vårt hopp finns hos andra länders ledare, som inte är valda av oss. Det är inte demokrati.

 

Den svenske politikern pekar på att frivilligt samarbete mellan nationer vore den naturliga vägen in i framtiden framom en maktfullkomlig byråkrati i Bryssel.

Mellanstatlig frivillighet, inte överstatligt tvång, är det naturliga sättet att samarbeta, och som våra länder har en lång och framgångsrik historia av. Vi behöver inte ta omvägen via Bryssel, sade Kasselstrand och pekade på att några av Europas mest framgångsrika länder som Schweiz och Norge fortfarande står utanför EU.

Kasselstrand kritiserade även den kalla synen på Sverige och Finland som administrativa områden på en karta, och påminde om att dessa länder faktiskt är finländares och svenskars boningsplats på jorden och lyfte upp det nödvändiga i att agera “för det som är moraliskt rätt för våra länder och våra folk”.

Det handlar om den fundamentala uppfattningen att våra länder inte är fria, så länge makten finns i främmande händer, slog Kasselstrand fast.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!