Rainer Wendt, högste chef för det tyska polisfacket, kräver nu att alla protester mot coronapolitikens nedlåsningar och repression av samhället förbjuds med omedelbar verkan.
Wendt argumenterar för att deltagarna i de regimkritiska protesterna inte följer de uppsatta restriktionerna eller pandemilagen och varken har på sig ansiktsmasker eller socialt distanserar sig – något som enligt fackpampen också innebär att tillställningarna måste kriminaliseras.
Uttalandet kommer efter att ett antal protester mot coronapolitiken arrangerats i landet och där tiotusentals deltagare i vissa fall närvarat för att visa sitt missnöje med det politiska etablissemanget i Tyskland.
– I dessa demonstrationer så är brytandet av lagen förprogrammerat och äger rum permanent och tusentals gånger eftersom deltagarna inte har på sig masker och inte håller miniavståndet, dundrar Wendt och hävdar vidare att man måste agera ”mycket mer rigoröst” mot demonstranterna.
Enligt Wendt är hela syftet med protesterna att bryta mot coronarestriktionerna och menar att myndigheterna därför borde få rätten att förbjuda demonstrationerna redan innan de ägt rum och några faktiska överträdelser begåtts.
– Det är helt obegripligt varför dessa dessa demonstrationer fortfarande överhuvudtaget godkänns, menar han.
Även vid sidan av Wendts uttalande har tyska myndigheter gjort stora ansträngningar för att smutskasta och demonisera demonstrationsdeltagarna och övriga som sympatiserar med protesterna.
Många av demonstrationerna har organiserats av Querdenker-rörelsen – ett nätverk som tyska myndigheter också gör allt för att utmåla som våldsamma extremister, skriver Summit News.
Den tyska säkerhetstjänsten har också övervakat protesterna och misstänks ha kartlagt deltagare i dessa under förevändningen att de ägnar sig åt subversiv verksamhet.
”Myndigheter oroar sig för att högerextremister och konspirationsteoretiker som antingen förnekar existensen av viruset eller spelar ner dess farlighet för den allmänna hälsan exploaterar nedstängningsfrustrationer för att frammana ilska mot politiker och statliga institutioner fem månader innan ett allmänt val,” rapporterade Reuters då.