Ultraglobalistens förkunnelse: “Människa och maskin ska smälta samman”

publicerad 27 december 2022
- av Isac Boman
Klaus Schwab i samtal med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen på The Davos Agenda.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den tungt profilerade globalisten, teknokraten och grundaren av World Economic Forum, Klaus Schwab, menar att en förestående samhällelig revolution som han själv förkunnar ska inleda en betydligt mer djupgående sammansmältning av människors fysiska och digitala identitet.

Klaus Schwab ligger bland annat bakom det vida omtalade och kontroversiella slagordet “The Great Reset” – “den stora omställningen” något som även diskuterats med globala och nationella makthavare på World Economic Forums event “The Davos Agenda” den 25-29 januari.


Artikeln är en återpublicering. Den publicerades för första gången på Nya Dagbladet den 31 januari 2021.


I praktiken innebär denna omställning, bland mycket annat, att det nuvarande kapitalistiska systemet ska omformas mot ett mer globaliserat och teknokratiskt styre, med långtgående digitalisering och robotisering inte bara av samhället i stort utan även av människorna själva.

Deltog i samtalen med Schwab gjorde bland andra FN:s generalsekreterare Antonio Gutérres, Världshälsoorganisationens direktör Thedros Adhanom Ghebreyesus, Internationella valutafondens direktör Kristalina Georgieva, den amerikanska smittskyddsmyndighetshetschefen Anthony Fauci, den europeiska centralbankens ordförande Christine Lagarde och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Den kontroversielle globalisten har själv specifikt lyft fram att “den fjärde industriella revolutionen”, som är tätt sammankopplad med tanken om den stora omställningen han förutspår och förespråkar, ska leda till en sammansmältning av människa och maskin – så kallad transhumanism.

Ytterst kommer den fjärde industriella revolutionen att leda till en sammansmältning av våra fysiska, digitala och biologiska identiteter”, förklarade Schwab själv i ett utspel för Chicago Council on Global Affairs redan 2019.

 

I sin bok ”Shaping the Future of The Fourth Industrial Revolution” förklarar Schwab på samma tema hur ny teknologi bland annat ska tillåta myndigheter och andra samhällsaktörer att få tillgång till människors hjärnor för att avläsa deras tankar och styra deras beteende. Han lyfter fram detta som något positivt som kommer att ge polis och rättsliga myndigheter hisnande möjligheter att befästa den ultratotalitära ordning som han ser framför sig i framtiden.

I takt med att möjligheterna inom detta område utvecklas kommer polis och domstol att frestas använda teknikerna för att bedöma sannolikhet för kriminella aktiviteter, avgöra skuld eller kanske till och med hämta minnen direkt från människors hjärnor”, skriver han.

En så enkel sak som att passera en nationell gräns i framtiden kan exempelvis komma att involvera en hjärnscanning för att avgöra om personen i fråga utgör ett säkerhetshot, menar Schwab.

Den fjärde industriella revolutionens teknologier kommer inte bara att bli en del av världen runt om oss – den kommer att bli en del av oss”, hävdar han vidare.

Själv ser han förväntansfullt fram emot ”revolutionen” och hur människor nu mer definitivt ska övergå till att bli cybernetiska organismer.

Vissa av oss känner redan nu att våra smarta telefoner har blivit en förlängning av oss själva. Dagens externa enheter från bärbara datorer och VR-headsets kommer med största sannolikhet att kunna implementeras i våra kroppar och hjärnor”.

Schwab lyfter även fram ”aktiva” inopererade mikrochip som någonting önskvärt och positivt – en teknik som tidigare vanligtvis förknippats med dystopier, och som av konventionell massmedia utmålats som galna konspirationsteorier att makthavare någonsin skulle vilja implementera i större skala.

Årets Davos Agenda inkluderade även en hel dag vigd åt Schwabs vision för den fjärde industriella revolutionen under torsdagens tematiska rubrik “Harnessing the technologies of the Fourth Industrial Revolution”.

Klaus Schwab: En profilerad ultraglobalist och teknokrat

Foto: WEC-McCrickard/CC BY-NC-SA 2.0

Nya Dagbladet har vid ett flertal tillfällen tidigare rapporterat om Klaus Schwabs förehavanden och hur hans World Economic Forum bland annat var med och orkestrerade simuleringsövningen Event 201 av en ”fiktiv” coronapandemi – bara månader innan den verkliga coronakrisen tog sin början.

Därtill har man under sommaren genom övningen Cyber Polygon lagt fram nya planer på ett nytt ”digitalt vaccin” och en omfattande nedlåsning av internet vid den kommande stora kris man förebådar i form av en "cyberpandemi" – bland annat under förespeglingen att man vill motarbeta påstådda falska nyheter.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!